Menu

Pele: Ronaldo je najbolji igrač današnjice, a ja sam svih vremena Istaknuto

peleBrazilski legendarni nogometaš Pele (79) ističe kako je Juventusov napadač Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš današnjice, a da je najbolji igrač svih vremena upravo on.


"Smatram da je Ronaldo trenutno najbolji na svijetu. Međutim, ne treba zaboraviti na Messija. Najbolji igrač ikada? To je teško pitanje. Možete da kažete Zico, Ronaldinho, Ronaldo, od Evropljana Beckenbauer i Cruyff. Ipak, još mislim da je Pele bio najbolji. Sve njih upoređuju sa mnom", rekao je Brazilac za A Bola.

 

Pele je u karijeri igrao za Santos i New York Cosmos, a u 92 utakmice u državnom dresu postigao je 77 golova te je osvojio tri puta Svjetsko prvenstvo.

 

Uz Diega Maradonu smatra se najboljim nogometašem u historiji nogometa, kojim ga je 1999. godine proglasila FIFA.

 

Također, Međunarodni olimpijski odbor, nakon glasovanja provedenog po nacionalnim olimpijskim odborima, u decembru 1999. proglasio ga je jednim od pet najboljih sportista 20. stoljeća (uz njega tu su još bili Carl Lewis, Muhammad Ali, Michael Jordan i Mark Spitz), dodijelivši mu nagradu službenog glasila MOK-a, "Olimpic Review", i diplomu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com