Menu

Don Balon: Pjanić zbog svađe s Ronaldom napušta Juventus, želi ga Real Madrid Istaknuto

ron pjanŠpanski Don Balon objavio je informaciju da će Miralem Pjanić napustiti Juventus zbog navodne svađe sa Cristianom Ronaldom te da bi karijeru mogao nastaviti u Real Madridu.


Pjanić se posljednjih dana često dovodi u vezu s odlaskom iz Juventusa, iako je o tome sada jako teško govoriti jer uopšte nije poznata sudbina evropskog nogometa, a posljednje špekulacije bile su te da ga Frank Lampard želi dovesti u Chelsea i da ima visoko mišljenje o njemu.

 

Don Balon piše da Ronaldo nema baš najbolji odnos s pojedinim igračima Juventusa, a nakon sukoba s Paulom Dybalom prošle godine, sada je u navodnom sukobu s Pjanićem i dalje navode da će iz tog razloga bh. veznjak napustiti klub.

 

Također, oni pišu da je trener Stare dame Maurizio Sarri stao na stranu Ronalda, a da se stvari mogu završiti samo na jedan način - odlaskom Pjanića. Isti izvor tvrdi da je za usluge bh. veznjaka zainteresovan Real Madrid, odnosno njegov predsjednik Florentino Perez, koji našeg igrača navodno prati još kada je kao igrač Lyona izbacio Kraljevski klub iz Lige prvaka.

 

Ovaj španski medij tvrdi da Juventus već traži zamjenu za Pjanića, a da su u opciji dva imena: Sandro Tonali iz Brescije i Paul Pogba iz Manchester Uniteda. Stara dama bi za transfer Pjanića mogla dobiti oko 55 miliona eura. Ipak, sve ove informacije treba uzeti s rezervom prvenstveno zbog pandemije koronavirusa koja je u potpunosti zaustavila sve procese u evropskom nogometu.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com