Menu

Završena izgradnja "Pustinjskog dragulja", stadiona od recikliranog materijala Istaknuto

stadTri od ukupno osam stadiona na kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru su završena, a posljednji Education City u Al Rayyanu je pravo malo remek djelo prozvano i kao "Pustinjski dragulj" jer sija danju i svijetli noću.

Stadion kapaciteta 45.000 mjesta sagrađen je po najvišim ekološkim standardima budući da su korišteni i reciklirani materijali za njegovu izgradnju.
Zanimljivo da će 20.000 sjedišta s tribina nakon Mundijala biti poklonjena nogometnim objektima zemalja u razvoju.Stadion se nalazi u okviru univerzitetskog kompleksa, a i stanovnici komšijskog Bahreina do njega mogu stići lako, za samo 50 minuta željeznicom.
Inače, ovo je treći završeni stadion u Kataru na kojem će se igrati mečevi Svjetskog prvenstva, a prvi kompletiran je "Al-Khalifa International".Zapravo to je i jedini stadion koji je već postojao, samo je renoviran i modernizovan za potrebe Mundijala.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com