Menu

Rukometaši BiH saznali protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Istaknuto

ruk8Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je saznala protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Naša selekcija je u žrijebu bila smještena u trećem šeširu, te su izabranici Bilala Šumana već unaprijed znali da će dobiti dva izuzetno jaka protivnika.

 

Iz prvog šešira žrijeb nas je spojio u grupu 2 sa dvostrukim evropskim prvakom Njemačkom, a iz drugog sa starim znancima Austrijom sa kojima su naši momci vodili duele u kvalifikacijama za EP 2014. i 2018. godine i nijednom nisu slavili.

 

Posljednji učesnik grupe je Estonija koju ne pamtimo po dobrom iz kvalifikacija za EP 2012. kada su naši momci oba puta izgubili, ali ni iz kvalifikacija za SP 2019. kada su obje selekcije upisale po jednu pobjedu.

 

Na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Mađarskoj i Slovačkoj nastupit će 24 reprezentacije.

 

Na završni turnir su se direktno plasirali organizatori, te aktuelni evropski prvaci i viceprvaci Španija i Hrvatska.

 

Preostalih 20 učesnika tražit će mjesto kroz kvalifikacije i to tako što će plasman ostvariti po dvije ekipe iz svake grupe te četiri najbolja trećeplasirana tima u kvalifikacijama.

 

Kvalifikacije počinju u novembru ove godine, a završavaju se u maju iduće godine.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com