Menu

Video: Messija možete zaustaviti samo na jedan način, kapiten Leganesa pokazao kako Istaknuto

mesii88Barcelona je sinoć s lakoćom savladala Leganes, a naravno da je Katalonce do trijumfa vodio Lionel Messi.

Najbolji igrač svijeta je odigrao, čini se, koliko je trebalo, no i pored toga je bio najbolji na terenu.I pored toga što je u 69. minuti izborio penal i rutinski ga realizovao za konačnih 2:0, potez po kojem ćemo pamtiti sinoćnji meč desio se u 37. minuti susreta.Sergi Robero je dodao loptu Messiju na centru, a Argentinac je krenuo u prodor po desnoj strani. Kapiten Leganesa Unai Bustinza je potom demonstrirao jedini način kako zaustaviti argentinskog čarobnjaka.


Bustinza je bukvalno u stilu ragbi igrača srušio Messija i izbacio ga van terena, zbog čega je "nagrađen" žutim kartonom.Upravo je taj žuti karton djelimično i razlog zbog kojeg je Messi kasnije uspio izboriti penal i pogoditi za 2:0.U 67. minuti Messi se ponovo našao u duelu s Bustinzom, kapiten Leganesa je ponovo pokušao srušiti Messija na sličan način, no čini se da je u posljednjem trenutku odustao i pao.
Messi je nastavio juriti prema kaznenom prostoru uprkos nekoliko prekršaja koje je nad njim napravio Ruben Perez, zbog čega je kasnije i dobio žuti karton, a na kraju su ga zajedničkim snagama u kaznenom prostoru srušili Ruibal Garcia i Jonathan Silva.

 

Video https://twitter.com/i/status/1273073263418265601

Video https://twitter.com/i/status/1273044078494654465

 

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com