Menu

Federalna istraga otkrila nove detalje tragične pogibije Kobea Bryanta Istaknuto

kobIstraga stravične helikopterske nesreće u kojoj je život izgubilo devet putnika među kojima se našao i Kobe Bryant pokazala je da je NBA legenda samo nekoliko sati prije polaska donijela kobnu odluku o pomjeranju leta 45 minuta ranije.

Naime, Bryant je zatražio od svoje lične asistentice da pomakne let sa 9:45 na 9 sati i to noć prije nego je 26. januara devetero putnika "odletjelo" u smrt, a razlog pomicanja termina bio je raniji dolazak na košarkašku utakmicu na koju su i krenuli."Promijenila sam vrijeme leta noć ranije, negdje oko 18 ili 19 sati, zato što je Bryant odlučio da želi gledati utakmicu prije meča njegove kćerke. Let je trebao zapravo biti u 9:45, ali noć prije promijenili smo ga na 9 sati", otkrila je istražiteljima Cate Brady, koja je za porodicu Bryant radila od maja 2019. godine.
Inače, federalna istraga otkrila je kako je pilot, koji je upravljao helikopterom Sikorsky S-76B na kobnom letu, bio dezorijentisan zbog guste magle, koja se u tim trenucima dizala, a na kraju i raščistila.Kompanija u čijem je vlasništvu bio i helikopter i za koju je radio pilot, već je odbijala slavne osobe u smislu da ih "odbace" na traženu lokaciju ukoliko je vrijeme bilo loše.Zbog toga nikome nije jasno zašto je u ovom slučaju, iako je magla bila toliko gusta da su svi ostali letovi bili otkazani, pilot Ara Zobayan odlučio ipak poletjeti.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com