Menu

Održan 2. Memorijal Nešat Ramadani u borilačkim vještinama Istaknuto

 

U organizaciji kluba borilačkih sportova "Lokomotiva" Brčko distrikt i sportskog društva "Pobjednik" Brčko distrikt BiH, 12.07.2020.godine u dvorani Tehničke škole uspješno je održan "2.Memorijal Nešat Ramadani u borilačkim vještinama" kao i "11.Otvoreno prvenstvo Brčko distrikta BiH u karateu".
Pokrovitelj turnira je vlada Brčko distrikta BiH.
Turnir je održan u povodu obilježavanja 20 godišnjice Brčko distrikta BiH.
Na turniru je učestvovalo 10 klubova i 150 takmičara.
Radilo se na dva borilišta ( kate i borbe,ekipno i pojedinačno ).
U generalnom plasmanu klubova najuspješniji klub na turniru je klub borilačkih sportova
" Lokomotiva" Brčko distrikt BiH sa osvojenih tredeset i devet medalja,od čega sedamnaest zlatnih medalja,šesnaest srebrnih medalja i šest bronzanih medalja.
Drugo mjesto osvojili su članovi kluba borilačkih sportova "Modriča" iz Modriče sa osvojenih petnaest medalja,od čega šest zlatnih medalja, četiri srebrne medalje i pet bronzanih medalja.
Treće mjesto osvojio je karate klub "Kima" Derventa sa osvojenih šest medalja, od čega tri zlatne medalje,dvije srebrne medalje i jedna bronzana medalja .
Najuspješniji takmičar bio je Luka Jovanović iz karate kluba "Šampion" Modriča.
Najuspješnija takmičarka je Duška Šipka
karate klub "Drvar" iz Drvara.
U ime organizatora zahvaljujemo se svim klubovima koji su nas podržali.
Također se zahvaljujemo svim roditeljima koji su i pored teške epidemiološke situacije dozvolili djeci da se odazovu i nastupe na našem turnuru.

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com