Menu

Brčaci šampioni: Zlato, srebro i dvije bronze sa svjetskog prvenstva u karateu (ful kontakt) Istaknuto

karate madjarska1Kik boks klub ,,Grčica,, od 24. do 26. juna nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Kyokushin (ful kontakt) karateu koje se održalo u Mađarskoj u gradu Szentes i na kome su učestvovale 22 zemlje sa oko 800 takmičara u raznim uzrasnim i težinskim kategorijama.


Klub je nastupio sa ukupno 9 takmičara koji su ujedno predstavljali naš grad a i državu Bosnu i Hercegovinu.


U pionirskoj konkurenciji , naš takmičar Ognjen Garić , efikasnim pobjedama uspio je da se izbori do finala i pobijedivši rumunskog takmičara domogao se prvog mjesta i zlatne medalje postavši tako prvak svijeta u kategoriji Kids + 35 kg.


Takmičar Danijel Perić je u kadetskoj konkurenciji uspio da se izbori do finala i osvoji srebrenu medalju postavši tako viceprvak svijeta u kategoriji Youth +80 kg.


Dva treća mjesta , dvije bronzane medalje , uspjeli su da osvoje takmičari Strahinja Sekulić i Jelena Antić koji su takođe imali jaku konkurenciju u svojim kategorijama.


Naši takmičari su predstavili našu državu i naš grad u najboljem svjetlu i pokazali da na ovim prostorima borilačke vještine i sportove treba ozbiljno shvatiti i dati im maksimalnu podršku.


Na podršci zahvalili su se gradonačelniku dr. Anti Domić , ministru industrije, energetike i rudarstva RS Petru Đokiću i auto kući "Zaki Mobil" koji su nam omogućili odlazak , boravak i učešće na svjetskom prvenstvu u Kyokushin karateu u Mađarskoj.

 

karate madjarska2

 

karate madjarska3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

karate madjarska4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

karate madjarska5

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com