Menu

SP nogometaša - beskućnika 2016 u Škotskoj: BiH korak do plasmana u drugi krug takmičenja Istaknuto

beskucnici2Bh. reprezentacija nogometaša beskućnika nalazi se korak do plasmana u drugi krug takmičenja na SP-u koje se održava u Škotskoj, gdje će svoje mjesto naći 24 tima, po tri prvoplasirana iz svake od 8 grupa.

Jučer je naša reprezentacija odigrala dvije utakmice. Izgubili su na penale od domaćina Škotske, iako su vodili 3:1 svega 3 minute prije kraja. U drugom meču naš tim je pobijedio Hong Kong sa 9:2 i svi igrači su bili strijelci u tom susretu, javili su iz MFS – EMMAUS-a u čijoj organizaciji su naši beskućnici otputovali u Glasgow na 14. po redu SP.

Prema pravilima prvenstva pobjednik na penale dobija 2 boda a poraženi tim 1 bod. Tako da BiH trenutno zauzima 2. mjesto u grupi sa 7 bodova i za prolaz u drugu grupnu fazu im je potrebna još jedna pobjeda iz sutrašnje dvije utakmice. Prva protiv Grenade počinje u 13:00 h i igra se na terenu 2, a druga protiv Egipta u 17:00 h na terenu 3. U drugu grupnu fazu SP-a plasirati će se po tri prvoplasirane ekipe iz svake od 8 grupa. Dok slabije rangirani razigravaju za poredak od 25 do 48 mjesta.

- Jučer je bio poseban dan za sve nas. Cijeli naš tim bio je u crnim majicama sa natpisom Never forget Srebrenica, a tako obučeni smo izlazili i na teren. Inače četiri naša igrača su preživjeli genocid u Srebrenici i kao bebe su iznešeni na slobodnu teritoriju - kazao je Elmedin Škrebo, selektor našeg tima.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com