Menu

Olimpijada Rio: Teniser Damir Džumhur vrijeđan na vjerskoj osnovi /V/ Istaknuto

dasmir tenis rioTokom meča Damir Džumhura i Dudija Sele u 1. kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru došlo je do incidenta na tribinama nakon što se naš teniser požalio da ga jedan gledalac vrijeđa.


To se dogodilo početkom drugog seta dok je Sela vodio sa 2:1 u setu te 1:0 u meču. Damir se nakon jednog završenog poena obratio sudiji i kazao da ga jedan gledalac vrijeđa te je poručio da sudija naredi gledaocu da to prestane činiti ili da ga izbaci sa terena. Istina, Damir je u određenim momentima koristio riječ "oni" pa je teško prosuditi da li se od početka radilo o maloj grupi ili jednom čovjeku.

 

Sudija je uzvratio riječima kako se ništa nije dešavalo sve dok Damir nije počeo da se žali, odnosno da nije primijetio ikakvo vrijeđanje. Iako je sudija zahtijevao da se meč nastavi, Damir nije želio igrati te se okrenuo prema gledaocu na kojeg se žalio i govorio da ga prestane vrijeđati.

 

U sve se uključio i Džumhurov otac Nerfid koji je ujedno i trener našeg tenisera. Nerfid je prišao mjestu na koje je Damir pokazivao i nastupio je verbalni, a zamalo i fizički obračun gdje se uključilo više osoba. Tada je Nerfid kazao Damiru: "Nemoj igrati dok ih ne odstrani."

 

Nakon svega, kada je Damir sjeo na svoje mjesto tokom pauze, govorio je sudiji da je čuo uvrede na vjerskoj osnovi.

 

Meč se nastavio i Sela je na kraju slavio sa 2:0 u setovima.

 

Snimak cijelog incidenta možete pogledati u priloženom videozapisu koji možete pogledati i na http://www.dailymotion.com/video/x4nllbm_kkerue_news

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com