Menu

Savski cvijet Brčko 2016: Održana Međunarodna regata u kajaku i kanuu na mirnim vodama Istaknuto

kkk1-678x381Tokom vikenda je u Brčkom održana XII Međunarodna regata u kajaku i kanuu na mirnim vodama, organizovana u sklopu manifestacije Savski cvijet 2016. Učešće na regati uzelo je 11 ekipa sa preko 150 učesnika a takmičilo se u svim kategorijama, od mlađih kadeta i kadetkinja do seniora i seniorki.

 

“Malo iznad prosječan broj obzirom da je lijepo vrijeme i da nam raspored takmičenja i u BiH, Srbiji i Hrvatskoj ide na ruku. Zadovoljni smo odazivom učesnika. Imamo po jedan klub iz Republike Srbije i Republike Hrvatske a ostalo su bosanskohercegovački klubovi. Brčko distrikt se takmiči sa dva kluba: klub “Zaveslaj” i domaćin klub “Hariz Suljić”. Mi ukupno imam 34 takmičara a ekipa iz Zaveslaja 10 takmičara.” rekao je Edin Redžić, sekretar KKK “Hariz Suljić” Brčko distrikt BiH.

 

Ukupno je po planu bilo 12 disciplina s tim da su neke kategorije odjavljene, mahom zbog bolesti takmičara. Prema Redžićevim riječima veslale su se 33 trke u 10 kategorija. Regata u Brčkom bila je i odlična uvertira za državno prvenstvo koje se vesla sljedećeg vikenda u Jajcu.

 

“Nadam se da će se odazvati sve ekipe iz BiH i da će to proći bez ikakvih problema. Favorit je Hariz Suljić iz Brčkog, Sava Gradiška, Doboj Istok i naravno domaćin Jajce. Međutim to su takva takmičenja gdje neka ekipa može da bljesne i iznenadi sve ostale.” kazao je Momir Brajić iz KKK “Sava” Gradiška.

 

Nakon cjelodnevnog veslanja najboljima su uručene medalje i pehari, kao i zahvalnice svima koji su pomogli u organizaciji regate. Završnom činu je u ime Vlade Brčko distrikta prisustvovao šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

 

“vakako da se radi o jednoj velikoj i posebnoj organizaciji koja ima veliki značaj za Brčko distrikt. Već je postalo tradicionalno druženje kajakaša i kanuista u Brčko distriktu BiH. KKK “Hariz Suljić” se pokazao kao kvalitetan organizator i time je ujedno opravdao sve dosadašnje aktivnosti koje smo zajedno radili te pokazao da u budućnosti sigurno moramo računati na ovakav klub, najtrofejniji klub i na ove mlade nade koje su pokazale kvalitet i sportski duh.” rekao nam je Damir Bulčević, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu.

 

Kada se na kraju sve sabralo došlo se i do ekipnih pobjednika. Prvo mjesto na XII Međunarodnoj regati u Brčkom pripalo je domaćinima, KKK “Hariz Suljić”. Drugo mjesto zauzela je ekipa “Sava” iz Gradiške dok je treće mjesto osvojio KKK “Premium” Brod.

 

/Pise i foto: BDCTV/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com