Menu

Savski cvijet 2016. Brčko: U četvrtak Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Istaknuto

Med turnir u sjedecoj odbojciMeđunarodni turnir u sjedećoj odbojci održati će se u četvrtak (18.8.) u Brčkom u dvorani Tehničke škole sa početkom u 10 sati, najavio je šef Odjela za privredni razvoj, sport i kulturu Damir Bulčević i predstavnik Odbojkaškoga kluba invalida Avdija Banda, koji su i ove godine domaćini velikog Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci.


Odbojkaški klub invalida jedan je od reprezentativnijih klubova koji predstavlja sport za osobe s invaliditetom na vrhunski i kvalitetan način.

 

„Mi kroz Odjel za privredni razvoj, sport i kulturu pokušavamo maksimalno pomoći ovim ljudima koji na nadljudski način potiču i sebe i ostale da se bave sportom i da se razvijaju psihofizički u jednom kvalitetnom smjeru. U četvrtak će se održati turnir u sjedećoj odbojci i ovom prigodom pozivam građane da prisustvuju ovom sportskom događaju“, kazao je Bulčević.

 

„Vlada je prepoznala projekt i omogućila nam da napravimo turnir međunarodnoga karaktera. Za nas invalide ovo je velika stvar. Meni kao invalidu ovo je veoma značajno i riječima se ne može opisati. Psihofizičko opuštanje, punjenje snagom i moralom, sve to i mnogo više sa sobom donosi ovaj turnir“, kazao je Damir Brodlić, OKI, Brčko distrikt BiH.

 

OKI Brčko postoji već deset godina i opravdao je svoj cilj, prije svega psihofizičku rehabilitaciju.

 

„Na ovome turniru igrat će šest momčadi iz Bužima, Ilidže, Slavonskoga Broda, Sportsko društvo iz Novoga Sada i domaćini OKI Brčko. Jedno lijepo, ugodno, sportsko i prijateljsko druženje“, kazao je Avdija Banda iz OKI-ja Brčko.

 

Ujedno s odigravanjem Međunarodnoga turnira u sjedećoj odbojci članovi OKI-ja Brčko slave i svoj deseti rođendan.

 

Turnir je organiziran u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Savski cvijet 2016“.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com