Menu

Sjedeća odbojka: Suze nakon izjave Delalića o Kadriću /V/ Istaknuto

benis odbojkaVisočanin Benis Kadrić jedan je od reprezentativaca u sjedećoj odbojci koji su branili boje naše države i donijeli srebreno odličje iz Rio de Janeira. Međutim, njegova priča najbolji je pokazatelj kako ovi momci Bosnu i Hercegovinu stavljaju i ispred svog zdravlja.


Kako je danas nakon slijetanja na aerodrom u Sarajevu otkrio kapiten reprezentacije BiH Sabahudin Delalić, 29-godišnji Kadrić je pet dana proveo u bolnici.

 

"Kad pričamo o reprezentaciji, ne mogu da kao kapiten to ne spomenem i kažem kome je od sportista BiH najbitnija. Naš kolega i saigrač Benis Kadrić je pet dana proveo u bolnici, imao je dva tromba, jedan ispod koljena, a jedan u preponi. Bilo mu je zabranjeno da se kreće, a kamoli da igra. Iako mu ljekar nije dozvolio, on se spremio i trenirao s nama te odigrao taj meč. Hvala mu", kazao je Delalić i rasplakao sve prisutne koji su danas došli da dočekaju reprezentativce i proslave novi uspjeh.

 

Podsjetimo, BiH je u finalu paraolimpijskog turnira u Rio de Janeiru poražena od Irana. Reprezentativci i selektor su danas sletjeli u Sarajevo i na aerodromu se obratili javnosti.

 

/klix/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com