Menu

Počelo izdavanje ribolovačkih dozvola u Distriktu, od ponedeljka pojačana i kontrola ribolova Istaknuto

Angler am TeichUdruženja sportskih ribolovaca "Kečiga", "Smuđ" i "Ravne Tinja" počela su sa izdavanjem ribolovnih dozvola za sportski ribolov.

 

Po odluci Saveza ribolovačkih društava Brčko distrikta svako udruženje je dobilo samo po pedesetak dozvola-potvrda jer se do avgusta mjeseca očekuje da resorno Odjeljenje Vlade Brčko distrikta BiH završi štampanje i isporuku dozvola za sportski ribolov.

 

Istovremeno, pojasnio nam je Senad Kahriman, predsjednik Saveza, od ponedjeljka je pojačana kontrola ribolova što znači da svi sportski ribolovci koji izlaze u ribolov moraju imati odgovarajuću dozvolu za 2017.godinu izvađenu u nekom od pomenutih ribolovačkih udruženja.

 

Što se tiče dnevnih dozvola, čuvar sportskog ribolova ima ovlaštenje da na licu mjesta izvrši prijavu svakog ribolovca koji se zatekne na vodi bez dnevne dozvole.

 

Dakle, i dnevne dozvole ubuduće se vade u udruženjima prije izlaska u ribolov.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com