Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Petak, 06 April 2018

Romi u BiH se i danas suočavaju s kršenjem njihovih osnovnih prava

  • Objavljeno u BiH

mladi-romi-700x402Iako su ostvareni brojni pomaci, s ciljem punog uključivanja Roma u sve društvene tokove, prvenstveno u kontekstu uspostavljanja zakonodavnog i institucionalnog okvira, Romi u BiH se i danas suočavaju s kršenjem njihovih osnovnih prava te je potrebno nastaviti aktivno djelovanje u tom pravcu, na svim nivoima vlasti u BiH i obezbjediti bolji pristup u ostvarivanju njihovih socijalnih, ekonomskih i kulturnih prava, saopćeno je iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, povodom 8. aprila - Međunarodnog dana Roma.

 

Više...

Jednom kad ne bude interneta

bez-interneta-680x450Da, u početku bi nam bilo dosadno. Prvo bismo bili ljuti, i psovali bismo 21. vek i napredak i tehnologiju, ali baš duboko verujem da bismo vrlo brzo shvatili da nam nikada nije ni trebao.

 

Više...

Brčko: "Prijatelji bez granica" crtaju mural

  • Objavljeno u Brcko

Ucenici-Mural-Naslovna-642x336U sklopu projekta "Prijatelji bez granica" Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini koji se bavi segregacijom i diskriminacijom u obrazovanju u vidu fenomena "Dvije škole pod jednim krovom" i u sklopu prve odrađene lokalne razmjene Brčko – Gornji Vakuf-Uskoplje odrađena je i radna akcija u vidu iscrtavanja murala.

 

Više...

6. april, dan kada je Evropa priznala nezavisnu BiH

  • Objavljeno u BiH

bihBosna i Hercegovina, na današnji dan 6. aprila 1992. godine dobila je međunarodno priznanje, kada ju je Evropska zajednica, preteča Evropske unije priznala kao samostalnu i nezavisnu državu u njenim postojećim granicama.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com