Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 15 Maj 2018

Iskra nezadovoljstva krenula iz Banjaluke, plamen će zahvatiti i Sarajevo

  • Objavljeno u BiH

srdjan-puhalo-700x402U Sarajevu je uz prisustvo više stotina građana održano o protestno okupljanje povodom tragične smrti dvojice mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića. Proteste su predvodili očevi mladića Davor i Muriz, koji su poručili da su njihova djeca mučki ubijena te iskazali nezadovoljstvo radom istražnih organa.

 

Više...

Nutricionisti o ishrani tokom ramazana: Ključan je pravilan odabir namirnica

voc765Stiže nam ramazan, mjesec u kojem muslimani poste od zore do zalaska sunca. Muslimani u BiH ove godine će tokom ramazana postiti između 17 i 18 sati dnevno, a s nutricionistom Tarikom Zolotićem razgovarali smo o važnosti pravilne ishrane tokom posta, ali i o tome šta je najbolje sehuriti (obrok koji je priprema za post) i iftariti (glavni obrok u toku dana kojim se završava post).

 

Više...

Ministar Savanović i gradonačelnik Milić o pitanjima boračke populacije

  • Objavljeno u Brcko

2018-05-15-Posjeta Ministra SavanovicaMinistar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Milenko Savanović boravio je danas u službenoj posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, gdje je zaključen ugovor o uređenju međusobnih odnosa između Vlade Republike Srpske i Vlade Brčko distrikta BiH u vezi sa stanovima za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su izgrađeni u naselju Ilićka, čime je stvoren pravni osnov da se korisnici stambenih jedinica mogu uknjižiti kao vlasnici.

 

Više...

Ajka napunila 104, a Aziza 103 godine: Ljudi bolesni zbog hrane

  • Objavljeno u BiH

pusina stogodisnjakinja-696x456Ajku Lokmić, stanovnicu Sumbuluše koja je 04. maja ove godine napunila 104 godine posjetio je danas općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, dok su predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina i njegov zamjenik Sanel Dragolovčanin na Sedreniku posjetili Azizu Karić, koja je nedavno napunila 103 godine.

 

Više...

Bitka na Brčanskoj Malti: Obilježen dan kada su se Tuzlaci suprotstavili agresoru

  • Objavljeno u BiH

15 majPrije tačno 26 godina, 15. maja 1992. godine, legitimne policijske snage odbranile su Tuzlu od napada paravojske takozvane Srpske Republike i novoosnovane Vojske Jugoslavije. Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Tuzla uspjeli su odbraniti grad od neprijatelja, a taj dan postao je jedan od najznačajnijih datuma u historiji Tuzle i Bosne i Hercegovine.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com