Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Subota, 07 Septembar 2019

Šahovski klub „Magnus“ Brčko: Počeo upis treće generacije polaznika

  • Objavljeno u Brcko

sah 1ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovan je 2017. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. Iako relativno mladi na šahovskoj sceni, iz kluba kažu da su zadovoljni plasmanom i prezentacijom. Klub redovno učestvuje na domaćim i internacionalnim takmičenjima, kako u zemlji tako i inostranstvu. Osim članova, klub okuplja i rekreativce ljubitelje šaha, na brojnim druženjima u cilju promocije i širenja interesa za ovaj sport.

 

 

Više...

Brčko: Uskoro novi Zakon o Poreskoj upravi

  • Objavljeno u Brcko

0906 trifkovic 1Poreska uprava Brčko distirkta je početkom 2019. godine pristupila izradi novog zakona , Zakona o Poreskoj upravi. Regulisati će rad Poreske uprave kao institucije i biti će u potpunosti usaglašen sa zakonima entiteta. Novoizrađeni zakon donosi novitete kada su u pitanju i zakoni o porezu na dohodak i na dobit . Već početkom iduće godine poreski obveznici će moći sve svoje obrasce i poreske prijave dostaviti u elektronskom obliku.

 

 

Više...

Za sanaciju klizišta u Brčko Distriktu ove godine 600. 000 maraka

  • Objavljeno u Brcko

Kliziste u Gornjoj Skakavi 642x336U tri sata i 50 minuta juče na području Tuzlanskog kantona registrovan je zemljotres jačine 4,7 stepeni po Rihteru. Prema riječima Mirsada Hasanbašića, koordinatora za krizne situacije u vladinom Odjelu za javnu sigurnost na području Brčko Distrikta nije bilo posljedica u gradu ni dojava o uzbunjenosti stanovištva. Unazad tri mjeseca zabilježeno je nekoliko manjih zemljotresa i u Brčko Distriktu, ali nije bilo posljedica za građane, niti materijalnih šteta.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com