Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Petak, 11 Avgust 2017

Serijal "Alija": Porodica insistira na vjernom prikazu, prvobitna verzija previše idealistična

  • Objavljeno u BiH

alSerijal "Alija", na kojem su radila i dvojica turskih historičara koji su prikupljali građu, počeo se snimati prošlog petka, 4. augusta, a ono za što se porodica najviše bori jeste da svaki aspekt ličnosti prvog predsjednika bude istinito prikazan. Priča neće biti fokusirana isključivo na Aliju Izetbegovića, pojavljivat će se i veliki broj drugih ličnosti - članovi porodice, prijatelji, saradnici itd.

Više...

Politika i moral ne idu zajedno u BiH

  • Objavljeno u BiH

86898D83-647E-4481-840C-9ED5890036F8 w1023 r1 sFrancuska Narodna skupština je prije nekoliko dana prihvatila nacrt Zakona o moralnosti političkog života, što je prvi veći zakonodavni poduhvat predsjednika Emmanuela Macrona. Između ostalog, prihvaćena su prva poglavlja kojima se zabranjuje zapošljavanje članova porodice.

Više...

Kurspahić: Konkurs za 'nagodne Bošnjake'

  • Objavljeno u BiH

18D19717-4D08-41A5-963F-105AF90D2DC4 w1023 r1 sPrije nedjelju dana, u kolumni pod naslovom „Zapaljive granice" u osvrtu na govor američkog potpredsjednika Majka Pensa (Mike Pence) u Podgorici na zasjedanju balkanskih zemalja okupljenih oko Jadranske povelje, napisao sam kako je on ukazao na riječ koja je oduvijek bila ključ u pitanjima rata i mira u regionu: granice. Američki potpredsjednik dotakao se te riječi u vezi s pritiscima Rusije za nasilna prekrajanja granica ali se i za tih nedjelju dana gotovo svakodnevno pokazivalo kako su granice – i više od dvije decenije nakon balkanskih ratova devedesetih – motiv i izvor svih nesporazuma u regionu.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com