Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Srijeda, 16 Avgust 2017

Neum u brojnim igrama: Ako dobije treći entitet, Čović bi Dodiku dao trećinu bosanske obale?!

  • Objavljeno u BiH

most10Sve ono što se danas događa sa Neumom samo je dio davnog ratnog scenarija. Promijenjene su neke uloge i nijanse na putu do identičnog cilja. Hrvatska danas najavljuje gradnju tzv. Pelješkog mosta kako bi napravila kompaktnost svoje teritorije, a u isto vrijeme, protivno međunarodnim zakonima, zatvara Bosni i Hercegovini slobodan pristup otvorenom moru. Pitanje je šta se iza svega krije? Euroatlantski faktor bi se mogao šokirati sa konačnim rješenjem ove neobične priče, a velike igre.

Više...

Ustavni sud ubrzava BiH ka NATO

  • Objavljeno u BiH

nato bihUstavni sud Bosne i Hercegovine odbio je apelaciju Pravobranilaštva Republike Srpske, koje je uložilo žalbe na raniju odluku Suda BiH da se vojna imovina u Han Pijesku uknjiži na BiH. Odluka Apelacionog vijeća BiH je konačna i izvršna.

Više...

Prof.dr.Kečo-Isaković: Polupismeni na ovim prostorima najbolji glasači za vladajuće strukture

  • Objavljeno u BiH

eminakecoisakovicU nastavku intervjua za BNN.BA prof.dr.Emina Kečo-Isaković ističe kako su "polupismeni na ovim prostorima najbolji glasači za vladajuće strukture. 'Malo hljeba i puno igara' oproban je recept totalitarnih društava, još od Rimskog Carstva. Tu je i razlog zašto upitnici Evropske unije nisu na vrijeme ispunjeni, ne u prevodiocima! Evropska unija traži transparentnost, vladavinu zakona, javnost rada, plaćanje poreza, udio evropskim naučno-istraživačkim projektima, kontrolu novca... i još mnogo stvari koje ovoj državi ne odgovaraju. Teme za razvoj istraživačkog novinarstva ovoj državi ne odgovaraju. Nedostaje nam samo hrabrosti, medijske i ljudske... Kad budemo pošli na glasanje razmislimo samo o svojoj prošlosti i svojoj budućnosti! Ili budućnosti mladosti ove zemlje koja mora imati razloge za ostanak, ali i povratak, ističe za BNN.BA, pored ostalog, prof.dr.Kečo-Isaković.

Više...

Edin Zaimović: Onaj ko konzumira dobar dio sredstava iz budžeta, u njega treba nešto i da vrati

  • Objavljeno u Brcko

edin zaimovic info 2017Vlada Brčko distrikta BiH, na prijedlog Odjeljenja za javnu sigurnost, odobrila je Smjernice za izradu zakona o dopunama Zakona o administrativnim taksama, Smjernice za izradu pravilnika o načinu vođenja građevinskog dnevnika i građevinske knjige, Smjernice za izradu pravilnika o davanju ovlaštenja fizičkim licima za projektovanje, građenje, nadzor nad građenjem i reviziju projektne dokumentacije, Smjernice za izradu pravilnika o ispunjavanju uslova pravnih lica za izradu tehničke dokumentacije, revizije tehničke dokumentacije, građenja i nadzora.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com