Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Ponedjeljak, 11 Mart 2019

Čedo Jovanović o četnicima: Neće biti ni pakla, ni krvave Drine

  • Objavljeno u BiH

cetnici-visegrad-2Čedomir Jovanović, lider Liberalno – demokratske partije Srbije, povodom okupljanja pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu za N1 je poručio da neće biti "ni pakla ni krvave Drine", te da njihovo postrojavanje 10. marta ima smisla kao i okupljanje nacista ispred Aušvica.

 

 

Više...

Brčko: Skupštinska komisija razmatrala novi Zakon o radu

  • Objavljeno u Brcko

sku komKomisija za rad, zdravstvo i socijalnu zaštitu Skupštine Brčko distrikta danas je razmatrala nacrt novog prijedloga Zakona o radu koji bi se trebao naći pred poslanicima na prvom narednom skupštinskom zasijedanju. U radu Komisije su učestvovali svi socijalni partneri koji su proteklih mjeseci radili na izradi ovog akta.

 

Više...

Jednomjesečni pritvor za osubo koje je u naselju Novo Brčko pucao na tri osobe

  • Objavljeno u Brcko

Slika-Romi-642x336Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor prema Đ.O. (35) zbog sumnje da je 20. februara u brčanskom naselju Novo Brčko pucanjem iz pištolja na troje lica počinio više krivičnih djela. Sumnja se da je Đ.O. pokušao ubistvo, izazvao opću opasnost i neovlašteno držao oružje, te je pritvoren zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo ukoliko bi ostao na slobodi.

 

Više...

Brčko: Vlada podržala izmjene odluka u postupku carinjenja roba

  • Objavljeno u Brcko

carVlada Brčko distrikta BiH je na današnjoj, 65. vanrednoj sjednici donijela zaključak da se izmijene odluke o plaćanju određenih naknada u postupku carinjenja roba prilikom uvoza i izvoza. Radi se o taksama koje se naplaćuju za potvrde kvaliteta ispravnosti hrane i drugih proizvoda i o zdravstvenom stanju sjemena prilikom uvoza i izvoza roba.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com