Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 17 Avgust 2018

Radnička klasa odlazi u Njemačku

  • Objavljeno u BiH

radd456Radna snaga sa prostora bivše Jugoslavije dobrodošla je u Njemačku i mnogi u tome vide priliku da dođu do boljeg života. Prema zvaničnim podacima Statističkog zavoda Njemačke, u toj zemlji živi oko 180.950 Bosanaca i Hercegovaca, i u odnosu na prije sedam godina više ih je za 28.506, piše Radio Slobodna Evropa.

 

Više...

Konkurs: Predsjednik Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i sudija u Apelacionom sudu

  • Objavljeno u BiH

suzVisoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) Bosne i Hercegovine raspisalo je javni konkurs za izbor 21 tužioca i sudije u BiH. Među oglašenim pozicijama nalaze se i pozicije glavnog tužioca Tužilaštva BiH te glavnog tužioca Tužilaštva FBiH. Aktuelna vršiteljica dužnosti glavne državne tužiteljice Gordana Tadić nada se da će biti izabrana na čelo najvažnijeg pravosudnog organa u BiH.

 

Više...

Studenti iz Njemačke u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

stud5Mreža «Promoviši pozitivno» koju na području Distrikta čini jedanaest, uglavnom omladinskih nevladinih organizacija, od srijede su domaćini grupe studenata iz Njemačke, koji se zanimaju za specifičnosti Distrikta, posebice u sferi socijalnog rada, ali i uopšte za život mladih na ovom području.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com