Menu

Princ iz Eleja 550x50

Utorak, 07 Maj 2019

Avdićev odgovor “takozvanom” režiseru Kusturici: “Straha nema, a guz.ci se ne boji”

  • Objavljeno u BiH

avdic kusturicaKlinci sa sarajevskog “čarobno-veselog brijega” spuštali bi se na obližnju Željezničku stanicu i na sebi svojstven način, nasiljem, ispraćali putnike iz vozova. Postrojili bi se na peronima nedaleko od mjesta polaska vozova, pa putnike koji su u odlazećem vozu sa prozora mahali, opraštajući se od svojih najbližih, udarali šamarima (oni malo odrasliji i izrasliji) ili u tube smotanim novinama, pendrecima, drvenim palicama (oni sitniji delinkventi). Dugo su putnici u vozovima sa sarajevske željezničke stanice nosili, pamtili i zacjeljivali ozljede zadobijene tokom prolaska kroz “toplog zeca”, špalir obijesnih dječaka-batinaša sa Gorice, stoji u odgovoru Senada Avdića režiseru Emiru Kusturicu objavljenom u Slobodnoj Bosni.

 

 

Više...

Džafer Deronjić : Strahote koje smo doživjeli u logoru "Luka" u Brčkom ne smijemo zaboraviti

  • Objavljeno u Brcko

dan logorasa 2018 brcko 7„Strahote koje smo mi doživjeli ne smijemo zaboraviti radi onih koji su ovdje nedužni mučeni i ubijani ali ni radi toga, da se nikada i nikome više ne bi ponovile. Još se traga za oko 120 ubijenih, od kojih je veliki broj stradao upravo u „Luci“ i čija su tijela, kako se predpostavlja bačena u rijeku Savu.“ rekao je predsjednik Udruženja logoraša Brčko Distrikta Džafer Deronjić danas na centralnom skupu u Brčkom u krugu bivšeg logora "Luka".

 

 

Više...

Akademik prof. dr. Nedeljko Stanković dobitnik priznanja lisabonskog vijeća za mir, toleranciju, inovacije i nauku

  • Objavljeno u Brcko

ned99Na prijedlog članova Lisabonskog vijeća za mir, toleranciju, inovacije i nauku, Izvršni komitet ove asocijacije uručio je akademiku prof. dr. Nedeljku Stankoviću, rektoru Evropskog univerziteta, priznanje na plenarnom zasijedanju koje je održano 4. maja 2019. godine u Lisabonu, Portugalska Republika. Skup je bio međunarodnog karaktera, tako da su ovom zasijedanju prisustvovali brojni naučnici i inovatori iz cijeloga svijeta (Austrija, Njemačka, Rumunija, Španija, Singapur, Kina, Rusija, Katar, Saudijska Arabija, Palestina, Kuvajt, Egipat, Srbija, Hrvatska), dok je akademik Stanković predstavljao Bosnu i Hercegovinu. Učesnici skupa su tragali za načinom boljeg međusobnog razumijevanja naroda i uspostavljanja saradnje kroz nauku, mir i toleranciju.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com