Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 26 Juli 2019

Brojni problemi u MZ Kolobara

  • Objavljeno u Brcko

kolobaraU mjesnoj zajednici Kolobara uskoro očekuju uređenje prostorija mjesne zajednice ali i ukazuju na brojne probleme koji otežavaju svakodnevni život njenih mještana.

 

 

Više...

Supervizor Michael Scanlan u posjeti portalu InfoBrčko

  • Objavljeno u Brcko

supervizor infobrckoSupervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan boravio je u redovnoj mjesečnoj posjeti Brčko distriktu BiH. Ovoga puta je odlučio posjetiti i redakciju portala InfoBrčko i tom prilikom je sa našim novinarom razgovarao o svom viđenju stanja u Brčkom.

 

 

Više...

Institucije Brčko Distrikta koje rade za dobrobit zajednice moraju biti vrhunski prioritet

  • Objavljeno u Brcko

super sa“Fiskalizacija u Brčko Distriktu biće završena ovog mjeseca i ja čestitam Direkciji za financije Brčko Distrikta na uloženim naporima. Fiskalizacijom će se ojačati vladavina prava, izjednačiti uvjeti za poslovanje i osigurati da se uporedo sa rastom privatnog sektora precizno utvrde novi nivoi potrošnje za eventualna buduća podešavanja koeficijenta za raspodjelu prihoda.

 

 

Više...

Nastavljeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u dijelu MZ Klanac

  • Objavljeno u Brcko

kla vo 1Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i JP “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, juče su nastavljeni radovi koji se izvode u okviru druge faze projekta „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Fra Šimuna Filipovića“ u mjesnoj zajednici Klanac.

 

 

Više...

Opće siromaštvo i loš obrazovni sistem mlade u BiH učinili jeftinim glasačkim tijelom

  • Objavljeno u BiH

bajGrađani Trebinja prilikom druženja s novinarom Nebojšom Kolakom, koje je održanu početkom juna ove godine, a organizirano u okviru projekta „Čitaj više, misli više“ Heinrich Boll Stiftung organizacije, kazali su kako mladi sve više postaju jeftino glasačko tijelo i da je to problem ovoga grada, ali i cjelokupne države. Sociolog Esad Bajtal za Interview.ba kaže da je ključ ovog problema nezaposlenost, loš obrazovni sistem, te opće siromaštvo.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com