Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 27 Februar 2020

Snijeg stvorio probleme migrantima pod otvorenim nebom u Tuzli

  • Objavljeno u BiH

mig66Snijeg koji je noćas padao, napravio je probleme migrantima u Tuzli koji spavaju pod otvorenim nebom ili u manjim šatorima na autobuskoj stanici u Tuzli. Oko njih 60 maloljetnih i bolesnih s pratnjama boravi u Motelu Man kojeg je iznajmila organizacija Pomozi.ba, dok su ostali na otvorenom. Sistemskog rješenja nema za migrante, hrane ih i oblače humanitrane organizacije, volonteri i građani. Iz MUP-a TK su nam kazali da je priliv pojačan. Plana za njihov smještaj, ni na vidiku.

Više...

Džaferović: Dodik treba da poštuje zemlju u kojoj se rodio

  • Objavljeno u BiH

sefik dzaferovic 1233 810x540Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je večeras zajedno sa predsjedavajućim Željkom Komšićem bio domaćin prijema povodom Dana nezavisnosti BiH, poslao je značajnu poruku trećem članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Dodik je, očekivano, bio odsutan.

Više...

U Brčkom će 5. marta biti obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

  • Objavljeno u Brcko

U organizaciji Odjeljenja za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Pododjeljenje za zaštitu i spasavanje, 5. marta 2020. godine u 10.00 časova na Trgu mladih u Brčkom biće obilježen Međunarodni dan civilne zaštite – Dan zaštite i spasavanja. Tom prilikom biće izložena oprema i vozila Pododjeljenja za zaštitu i spasavanje. Na manifestaciji će učestvovati predstavnici Američke ambasade u Bosni i Hercegovini te nekoliko nevladinih organizacija sa kojim Odjeljenje za javnu bezbjednost ima potpisan memorandum o saradnji.

Satnica:

10:00- 12:00 Smotra opreme

11:00- 11:15 Demonstracija pružanja prve pomoći.

Više...

Domić i Šadić čestitali Dan nezavisnosti BiH

  • Objavljeno u Brcko

Gradska vije nica 640x336Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, građanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji ovaj dan doživljavaju kao praznik upućujemo iskrene čestitke sa željom da zajedničkim radom i zalaganjem, svi zajedno, doprinesemo razvoju i napretku Brčko distrikta BiH i cijele naše suverene i nezavisne Bosne i Hercegovine.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com