Menu

Princ iz Eleja 550x50

Petak, 28 Februar 2020

Najezda žohara zbog vremenskih prilika

zzzooJeziva snimka u kojoj se hiljade žohara mogu vidjeti u odvodnoj cijevi jedne kuće u Queenslandu poslužila je kao upozorenje tamošnjim stanovnicima da je u toku najezda ovih insekata zbog izuzetno vlažnih vremenskih prilika.

Više...

Tužilaštvo Brčko: Bivšem direktoru JP "Putevi Brčko" devet mjeseci zatvora

  • Objavljeno u Brcko

zatvorTužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv protiv bivšeg direktora JP Putevi Brčko Dragana Marinkovića za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, koje je počinio u postupcima javnih nabavki u tom preduzeću u periodu od 2013. do 2016. godine. Okončanjem suđenja po ukupno osmanaest tačaka optužnice iz 2017. godine i žalbenog postupka pred lokalnim pravosuđem, Marinković je pravosnažno osuđen po petnaest optužnih tačaka, dok je po tri tačke oslobođen optužbi. Njemu je pravosnažno izrečena kazna zatvora u trajanju od devet mjeseci i zabrana vršenja dužnosti odgovornog lica u javnim preduzećima u trajanju od jedne godine, u koje se neće računati vrijeme provedeno na izdržavanju kazne.

Više...

Vlada Brčko distrikta BiH vanredno zasjedala o korona virusu

  • Objavljeno u Brcko

2020 02 28 Vanredna sjednica Vlade 1Nakon 89. vanredne sjednice Vlade Brčko distrikta BiH na kojoj je razmatrana Informacija o situaciji u vezi s korona virusom, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Akif Pezerović rekao je na konferenciji za medije da prema raspoloživim podacima na području Brčko distrikta BiH nema prijavljenih slučajeva niti slučajeva sa sumnjama o zaraženim osobama od korona virusa.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com