Menu

Princ iz Eleja 550x50

Četvrtak, 12 Mart 2020

EURO će biti odgođen za sljedeće ljeto

  • Objavljeno u Sport

euro uefaEURO će biti odgođen za sljedeće ljeto Ugledni francuski sportski dnevnik L’Equipe objavio je kako će Europsko nogometno prvenstvo, koje se ovoga ljeta trebalo održati u 12 gradova u 12 zemalja, biti odgođeno za godinu dana zbog epidemija koronavirusa.

Više...

Dragan Bursać uz prikladnu fotografiju poslao poruku bh. građanima

  • Objavljeno u BiH

wc papirKad je epidemija koronavirusa, službeno nazvana COVID-19 izbila i počela se iz Kine širiti svijetom, zaštitne maske bile su prvi proizvod na koji su ljudi navalili i koji je nestao iz trgovina. Zatim su kupci, u navali na trgovine, ispraznili police s dezinficijensom za ruke, vlažnim maramicama i sapunima, a ponegdje i s trajnom hranom.

Više...

Zbog niskih plaća napuštaju Oružane snage BiH

  • Objavljeno u BiH

os434344Oružane snage BiH u 2019. godini napustilo je preko 400 profesionalnih vojnika, među kojima je 95 vojnika koji su sporazumno prekinuli djelatnu vojnu službu kako bi konkurirali za prijem u neku od viših kategorija djelatnih vojnih osoba, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Ministarstvu obrane BiH.

Više...

Osmanović: Dezinfekcija školskih prostorija u Brčkom počinje sutra

  • Objavljeno u Brcko

2020 03 12 89 VSV Senad OsmanovicŠef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Senad Osmanović na današnjoj konferenciji za novinare kazao je da je na jutrošnjem nastavku vanredne sjednice koja je bila posvećena korona virusu dogovoreno da se provedu određene aktivnosti koje se odnose na dezinfekciju školskih prostorija kao i drugih prostorija gdje se kreće veći broj ljudi.

Više...

Pokret SPD Brčko: Hitna reforma javne uprave i moratorij na zapošljavanje

sss8Pokret socijalne pravde i demokratije Brčko izražava zadovoljstvo reformom javne uprave koju najavljuje vlada. Pokret SPD je u sklopu aktivnosti na davanju amandmana na budžet Brčko distrikta BiH za 2020.god. paralelno pokrenuo inicijativu za reformu javne uprave koja bi bila efikasnija i racionalnija. Pokret SPD je sve prijedloge uputio vladi na samoj raspravi o budžetu te izražavamo zadovoljstvo što su najave iz vlade o mini reformi javne uprave u jednom dijelu slične našim inicijativama. To se posebno odnosi na najavu formiranja pododjela za turizam kao i službe za rad, mada je naša inicijativa mnogo radikalnija za reformu javne uprave. Pokret SPD smatra da je neophodno formiranje odjela za rad u kome bi se nalazili pododjel za socijalnu zaštitu i boračka pitanja što bi dalo poseban značaj svim ovim pitanjima, pogotovo što je već evidentno da pitanje radnog zakonodavstva i odlaska mladih u inostranstvo imaju prioritet i mnogo bi se efikasnije obavljala u okviru jednog odjela u odnosu na prijedlog vlade da to bude jedna služba u okviru odjela za zdravstvo, gdje su problemi ionako veliki i nagomilani pa bi pitanje radnog zakonodavstva i statusa radnika bilo sporedno pitanje u takvoj organizaciji.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com