Menu

DupleGige 550x50

Subota, 18 April 2020

Može li država spasiti privatni sektor u BiH?

  • Objavljeno u BiH

pppp7Stomatološka ordinacija Demirović u Sarajevu, osim vlasnika, zapošljava još tri ljekara i dvije medicinske sestre. Ovoj, ali i ostalim privatnim stomatološkim ordinacijama i zubotehničkim laboratorijama, naredbom Federalnog štaba civilne zaštite 24. marta, zabranjen je rad kao mjera u borbi portiv pandemije COVID-19.

 

 

Više...

Pekara besplatno dijeli hljeb ugroženim sugrađanima

  • Objavljeno u BiH

pekara magistralaNjihova humanost i solidarnost je posebno naišla na brojne pozitivne komentare i riječi hvale na društvenim mrežama gdje svoje pratioce redovno obavještavaju o svojim društveno korisnim aktivnostima koje, kako i sami kažu, provode kad god osjete da je potrebno pomoći sugrađanima

 

 

Više...

Ujedinjena Srpska Brčko: Akcija podjele vaskršnjih jaja

  • Objavljeno u Brcko

 

Obilježavanje najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa OO Ujedinjena Srpska Brčko nastavlja akcijom podjele vaskršnjih jaja našim najstarijim sugrađanima u dva staračka doma u Brčkom.

Naime, poštujući propisane preventivne mjere pojačanog zdravstvenog opreza, Aktiv žena US Brčko podjelu jaja stanarima domova organizovao je u saradnji sa nadležnim službama za dostavu namirnica građanima.

Ne zaboravljajući osobe treće dobi kojima je pojačana pažnja neophodna, ne samo u kriznim periodima, nego i mimo njih, u sklopu ove akcije organizovano je i vaskršno darivanje onih koji su svojim nesebičnim zalaganjem neumorno na usluzi svim građanima Brčko distrikta – volonterima Crvenog Krsta i Civilne zaštite Brčko distrikta BiH.

U duhu praznika, Aktiv žena US Brčko ovom akcijom želi izraziti zahvalanost i odati priznanje ljudima koji su spremni rizikovati vlastiti život za svoje sugrađane, za „bližnjeg“, u vremenu kada je „bližnji“ svaki čovjek, bez obzira na rasna, nacionalna, vjerska i druga obilježa.

Sa željom da praznično raspoloženje zajedništva i solidarnosti zadržimo i u budućnosti, OO Ujedinjena Srpska Brčko svim građanima koji Vaskrs obilježavaju po julijanskom kalendaru želi srećan i blagosloven praznik Hristovog vaskrsenja uz tradicionalni pozdrav:

HRISTOS VASKRSE!
VAISTINU HRISTOS VASKRSE!

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com