Menu

DupleGige 550x50

Četvrtak, 02 April 2020

Ratko Mladić otpušten iz bolnice nakon operacije

  • Objavljeno u BiH

ratko9Međunarodni mehanizam za krivične sudove još nema zvaničnu informaciju kada bi se moglo zakazati iznošenje žalbi na presudu Ratku Mladiću, ali navode da bi se to moglo desiti u dogledno vrijeme, dok jedan od njegovih advokata smatra da je počeo teći rok od oko šest sedmica za zakazivanje žalbe nakon što je operiran i otpušten iz bolnice.

Više...

Brčko: Deminiranja prekinuta zbog epidemije

  • Objavljeno u Brcko

min6Mnoge aktivnosti Centra za uklanjanje mina u BiH /MAK/, kao i projekti deminiranja brojnih organizacija prekinuti su posljednjeg mjeseca zbog epidemije virusa korona, a opasnost od mina i dalje postoji jer je u BiH njima zagađeno 1.000 kilometara kvadratnih, upozorila je predsjednik Organizacije “Posavina bez mina” Svjetlana Pavlović.

Više...

TAKSISTI ZAHTIJEVAJU IZRICANJE MJERE ZABRANE RADA TAXI SLUŽBE U BRČKO DISTRIKTU BIH

  • Objavljeno u Brcko

 

Udruženje „MOJ TAXI“, Brka i udruženje "HIT TAXI" Donji Brezik su zbog pandemije korona virusa uputili zahtjev Kriznom štabu Brčko distrikta BiH i komandantu Kriznog štaba gradonačelniku Miliću za obustavu rada taksista na području Brčko distrikta BiH dok traje vanredna situacija. Naime, taksisti su izrazili zabrinutost zbog trenutne situacije navodeći da su ugroženi i po ekonomskoj i epidemiološkoj osnovi i da niti mogu zabraniti korištenje taksi usluga, niti trijažirati potencijalno zaraženu taksi klijentelu. U ekonomskom smislu, zbog pada prometa usluga, nisu u mogućnosti da pokriju sve troškove koje ova djelatnost iziskuje.

 

 

 

Više...

Zaseok Peškiri kod Brčkog u izolaciji: Uzimaju se uzorci od stanovništva

  • Objavljeno u Brcko

2020 04 02 Press PolicijaKomandant Kriznog štaba za zaštitu i spašavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izdao je naredbu kojom se nalaže Policiji Brčko distrikta BiH da preduzme sve potrebne radnje kojima će se izvršiti blokada i izolacija gornjeg dijela zaseoka Peškiri na području Brčko distrikt BiH zbog potvrđene sumnje da je s mještanima ovog dijela zaseoka bila u kontaktu osoba zaražena korona virusom, a s ciljem sprečavanja širenja, odnosno prenošenja korona virusa na ostali dio mještana zaseoka Peškiri i mjesta Gornji Zovik, te susjednog mjesta Velino Selo u Općini Čelić.

Više...

Još jedna osoba u Brčkom zaražena korona virusom

  • Objavljeno u Brcko

 

U Brčko distriktu BiH danas je potvrđen još jedan slučaj lica zaraženog virusom korona.

Riječ je o bratu lica koje je bilo na liječenju u Tuzli, a za koje je 31.3.2020. takođe potvrđen pozitivan rezultat.

Lice za koje je danas potvrđeno da je zaraženo virusom korona nalazi se u izolaciji od 28.3.2020. godine.

Svi kontakti koje je imalo ovo lice se nalaze pod kontrolom. Lice je starije životne dobi i imalo je blažu kliničku sliku.

Ekipa mobilnog tima Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko” je na terenu i ovo lice će biti smješteno u izolovani dio Bolnice u Brčkom koji je namjenjen za liječenje pacijenata oboljelih od virusa korona.

U Brčko distriktu BiH virusom korona je, zaključno sa današnjim danom, zaraženo ukupno sedam lica.

Više...

Izvršena dezinfekcija zaseoka Peškiri

  • Objavljeno u Brcko

 

Danas su pripadnici Odsjeka civilne zaštite, tima za akcidentne situacije, vatrogasne jedinice i higijensko epidemiološke službe Brčko distrikta izvršili totalnu dezinfekciju zaseoka Peškiri.

  

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com