Menu

DupleGige 550x50

Četvrtak, 23 April 2020

Ramazanska čestitka Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta BiH

  • Objavljeno u Brcko

 

Ramazan je odabran mjesec posta, oprosta, posebnog ibadeta, poniznosti i čistoće, vrijedniji od svih drugih mjeseci u godini. Dok ulazimo s akšamom u ove mubarek dane, ostavljamo iza sebe ružne ovosvjetske navike i tijelo i um čistimo, trudeći se da nam svaki sljedeći dan hrana bude želja da postanemo bolji na ovom svijetu kako bismo zaslužili sve ljepote onog poslije.
Ono što treba posebno da unaprijedimo jesu naše misli i nijet, koje moramo učiniti blistavim kako bi sa akšamskim ezanom svaki dan osjećali da zaista postimo a ne čekali punu sofru hrane da se pogostimo.
Svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Koordinacija boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine želi da ove mubarek dane i noći, post i ibadet, provedu u zdravlju i rahatluku. Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

Više...

SAN LJETNE RAMAZANSKE NOĆI

  • Objavljeno u BiH

ram8Za sofrom bi se prvo otac mašao ibrika i dugo pio hladnu vodu, a onda bi došao red i na nas ostale. Bilo je to predjelo, a potom je na red dolazila obavezna čorba. Kao i s vodom, otac je imao prednost. S drvenim kašikama u rukama iščekivali smo nestrpljivo da krene prema ćasi. Nakon čorbe, slijedilo je što se nađe u sahanima, ćasama i tepsiji

 

Više...

Ramazanska čestitka SBiH Brčko

  • Objavljeno u Brcko

 

Muslimanima Brčkog, BiH i u dijaspori upućujemo čestitku povodom nastupajućeg blagoslovljenog mjeseca ramazana.

Ramazan je sveti mjesec čiji su dani ispunjeni postom i molitvom, dobrim djelima, i tolerancijom te ukupnom duhovnom obnovom i preporodom.

Ovaj mjesec posta i odricanja, vježba je snage i volje za svakog čovjeka.

Vanredne okolnosti u kojima dočekujemo ramazanske dane osnažiće našu volju i nadahnuće za obnovu ljudskih vrijednosti, zbližavanje i solidarisanje sa drugima.

Mjesec ramazan je naodabraniji mjesec u islamu jer je u njemu počela objava časnog Kur’ana koji je ljudima trajna uputa, objašnjenje pravog puta i razlikovanja dobra od zla.

Želimo vam da ovaj odabrani mjesec strpljivosti provedete u dobrom zdravlju, duševnom miru i blagostanju,okruženi svojom porodicom, prijateljima i komšijama.

Ramazan Mubarek!

Više...

Svim mještanima koji su aplicirali dodijeljeni plastenici

  • Objavljeno u BiH

plasten8Svim stanovnicima općine Stari Grad koji su od početka godine podnijeli zahtjeve bit će dodijeljeni plastenici. Riječ je o 28 porodica koje će uz plastenike dobiti i sadni materijal, a na taj način se želi pomoći građanima da se okrenu obradi zemlje i vlastitom radu jer posljedice pandemije mogu biti trajne.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com