Menu

DupleGige 550x50

Ponedjeljak, 27 April 2020

PDP Brčko: Zdravstveni radnici, policijski službenici su naši istinski heroji u borbi protiv virusa korona

  • Objavljeno u Brcko

 

Zbog ljudske i profesionalne požrtvovanosti koju su pokazali u periodu krize na spašavanju života građana Brčko distrikta, zaposleni u zdravstvenom sistemu, policijski službenici, kao i svi drugi koji su se neposredno izlagali opasnosti virusom korona zaslužuju posebnu zahvalnost i poštovanje. U ovo vrijeme pandemije, oni su naši istinski heroji, prvi na liniji u suzbijanju pandemije.

Smatramo da bi stimulacija onih zdravstvenih radnika koji su podnijeli najveći teret tokom pandemije trebala da bude simbolički čin - njima kao podsticaj da se cijeni to što su radili, građanima kao vraćanje nade da se misli o onima koji istinski predano i odgovorno rade, a opomena onima koji su u proteklom vremenu izbjegavali da se profesionalmo i odgovorno bave svojim poslom.

Zbog toga, Partija demokratskog progresa, predlaže da Upravni odbor JZU "Zdravstveni centar" donese odluku o jednokratnoj isplati finansijske naknade svim zdravstvenim radnicoma koji su bili direktno angažovani u borbi protiv virusa korona.

Partija demokratskog progresa će nastaviti podržavati i boriti se za stimulisanje rada zdravstvenih radnika, koji savjesnoo i odgovorno obavljaju svoje poslove, jer upravo oni treba da predstavljaju budućnost zdravstvenog sistema Brčko distrikta.

Više...

Brčko: Imate li primjedbe i komentare na Pravilnik o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivredi

  • Objavljeno u Brcko

po2221Odjeljenje za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vlade Brčko distrikta BiH obavještava sve zainteresovane da primjedbe i komentare na prednacrt Pravilnika o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu mogu dostaviti Odjeljenju za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 6. 5. 2020. godine.

 

 

Više...

Od 4. maja u Brčkom blaže mjere, evo ko sve može raditi

  • Objavljeno u Brcko

2020 04 27 Sinisa MilicKomadant Kriznog štaba za zaštitu i spašavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić na današnjoj konferenciji za medije saopštio je da je Štab donio niz mjera koje se odnose na ublažavanje ograničenja rada privrednih subjekata na području Distrikta.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com