Menu

DupleGige 550x50

Srijeda, 08 April 2020

Zapalio se kamion u vožnji

  • Objavljeno u BiH

 

Na magistralnom putu M-17 u mostarskom naselju Šehovina danas se u 11:30 sati zapalio kamion u vožnji, prenosi Avaz.

Vozač kamiona uspio je izbjeći tragediju iskočivši iz vozila, a na mjesto događaja odmah su upućeni vatrogasci, koji su ugasili požar i spriječili njegovo širenje.

Nakon uviđaja koji će obaviti pripadnici Policijske uprave Mostar, bit će poznato više detalja o ovoj nesreći.

Više...

Sin Aleksandra Vučića zaražen korona virusom, hitno primljen u bolnicu

 

Moj prvijenac zaražen je korona virusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku – pojasnio je Vučić Sin predsjednika Srbije, Danilo Vučić, pozitivan je na korona virus. Ova informacija objavljena je na zvaničnom instagram profilu Alekdandra Vučića.

– Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvijenac zaražen je korona virusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku. Sine, pobjedićeš to. Voli te tata, svi te volimo – naveo je Vučić u svojoj objavi.

Više...

Brčko: Produžava se obustava redovne ovjere kartona nezaposlenim do daljnjeg

  • Objavljeno u Brcko

zavod za zaposljavanjeObavještavaju se sva nezaposlena lica koja imaju obavezu redovnog javljanja na evidenciju Zavoda za zapošljavanje Brčko dristikta BiH da će im se automatski produžiti rok za javljanje na evidenciju Zavoda sve dok Vlada Brčko distrikta BiH, a u vezi sa stanjem epidemije koronavirusom (COVID-19), ne donese drugačiju odluku. Na osnovu ove odluke, nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje BDBiH, do drugačije odluke VBDBiH, neće se vršiti ovjere kartona u Zavodu. Gore navedenim licima priznaje se pravo na zdravstveno osiguranje u Fondu zdravstvenog osiguranja BDBiH po osnovu statusa nezaposlenog lica u ovom periodu i bez potvrde sa Zavoda za zapošljavanje BDBiH.

 

 

Više...

Sjetva ne staje zbog korone, ali poljoprivrednici ipak brinu

  • Objavljeno u BiH

sjetva6Proizvoditi hranu mi moramo svakako, naše je da radimo, da se zaštitimo koliko je to moguće, kaže Predrag Sekulić, jedan od najvećih proizvođača povrća u plastenicima na području Posavine, regije u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine, koja je i najveća nizina uz rijeku Savu.

 

 

Više...

Ispred zgrade JP ''Komunalno Brčko'' postvljen tunel za dezinfekciju

  • Objavljeno u Brcko

tunel komunalnoOd danas, molimo sve kupce i korisnike usluga JP „Komunalno Brčko“, koji imaju potrebu da dođu na jedan od šaltera preduzeća – blagajnu (radi plaćanja računa), info šalter (radi predaje zahtjeva za elektro ili komunalnu saglasnost) i šalter protokola (radi predaje pošte), da prethodno prođu kroz tunel za dezinfekciju, koji je instaliran ispred objekta.

 

 

Više...

EU donirala 300 zaštitnih vizira za Brčko distrikt BiH

  • Objavljeno u Brcko

2020 04 08 EU donacija 1Juče je medicinskim radnicima u Brčko distriktu BiH isporučeno 300 zaštitnih vizira kako bi što efikasnije pružili pomoć pacijentima ali i što se bolje zaštitili protiv virusa korona. Donaciju je obezbijedila Evropska unija i to je prvi dio zaštitne i medicinske pomoći koji uskoro stiže u Brčko distrikt BiH.

 

Više...

Prijedlog za produženje pritvora graničnom policajcu iz Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

 

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje određivanja mjere pritvora za osumnjičenog graničnog policajca iz Brčkog, piše eBrčko.
Osumnjičeni je pod istragom da je tražio i dobio dar kako bi, suprotno zakonskim odredbama i mimo predviđenih zdravstvenih i sanitarnih procedura, na graničnom prelazu Brčko pustio u BiH troje putnika koji su došli iz Hrvatske, a prethodno su bili i u drugim zemljama.
S obzirom da se radilo o mlađim osobama sa intenzivnim društvenim kontaktima i kretanjem, navedenim postupkom osumnjičeni je prouzrokovao veliku opasnost po zdravlje i živote građana BiH.
“Pritvor za osumnjičenog predložen je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka d) ZKP-a BiH, iz razloga što je postupak osumnjičenog prouzrokovao uznemirenje i strah javnosti i građana zbog mogućih posljedica počinjenog krivičnog djela. Prijedlog je upućen Sudu BiH”, saopćili su iz Tužilaštva BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com