Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Sabira Mujkić pozvala birače da glasaju za prim.dr. Zijada Nišića Istaknuto

 

Ugledna privrednica iz Brčko distrikta Bosne i Hercegovine gospođa Sabira Mujkić je i zvanično obnovila svoj rad u Stranci za Bosnu i Hercegovinu, Vijeće Brčko.
Tom prilikom Mujkić je naglasila da je odlučila svoje političko djelovanje nastaviti u Stranci za BiH u Brčkom jer je prepoznala da SBiH ima najkvalitetnije kadrove na izbornoj listi, ali i prvenstveno da bi spriječila rasipanje bošnjačkih glasova na lokalnim izborima koji se održavaju u nedjelju 15.11.
-Ovim putem pozivam sve birače koji su u nedjelju planirali da meni daju povjerenje da to učine glasajući za prim.dr. Zijada Nišića jer svoj program, koji je veoma sličan programu SBiH, ću veoma lahko sprovesti preko ove političke organizacije-kazala je Mujkić.
Predsjednik Vijeća SBiH u Brčkom i potpredsjednik Stranke za BiH prim.dr. Zijad Nišić nije krijo svoje zadovoljstvo što je Mujkićeva odlučila nastaviti svoje djelovanje kroz Stranku za
BiH.
-Veoma sam počastvovan što je Sabira u mnoštvu političkih partija u Brčkom odlučila da izabere SBiH. Ovu informaciju sam podjelio i sa predsjednikom Stranke za BiH Amerom Jerlagićem koji je jednako kao i ja bio obradovan Sabirinim odabirom. Kao predsjednik stranke nisam nikada loše govorio o članovima i kadrovima koji su od nas odlazili jer smo mi stranka koju možemo posmatrati kao asocijaciju slobodnomislećih ljudi. Da je bilo izjava nastalih iz revolta i ljutnje ovo se danas nebi ni dogovodilo- kazao je predsjednik dr. Nišić.
-Meni ovaj čin predstavlja radost i ohrabrenje što se naš tim pojačava osobama koje su u svom životu uspjele napraviti nešto od čega koristi ima i šira zajednica- rekao je Mehmedalija Karamujić koji je među prvim čestitao Sabiri Mujkić.
-Na samom početku aktivnosti oko pripreme za lokalne izbore i formiranje liste Stranke za BiH, priželjkivao sam i sve činio da se ova sposobna i agilna žena nađe na našoj kandidatskoj listi. I kada se to nije desilo, uporno sam nastojao da uvažena gospođa Sabira bude dio našeg tima bez obzira što se ona odlučila na izbore izaći kao nezavisni kandidat. U dnu duše sam vjerovao da će gospođa Sabira pokazati odgovornost i doprinijeti ukrupnjavanju bošnjačkog biračkog tijela, što se i pokazalo tačnim- rekao je savjetnik gradonačelnika i kandidat Nedim Hamzabegović.
Činu jačanja brčanske organizacije Stranke za BiH prisustvovao je i odnedavni član Stranke za BiH prof.dr. Edin Ramić je takođe iskazao zadovoljstvo ovim činom gledajući na to kao odgovoran odnos gospođe Mujkić prema ukrupnjavanju bošnjačkog biračkog tijela. 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com