Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Srijeda, 23 Januar 2019

Krajiški Robinzon Kruso

  • Objavljeno u BiH

kr 1Valjalo mi je spasiti porodicu, sačuvati vlastitu glavu te zadržati što više komšija i saboraca da se ne povuku s jedinicama tzv. Narodne odbrane. Onima koji su željeli ostati upućivane su razne prijetnje. Meni je poznanik došao reći da bježim jer me planiraju ubiti i kuću mi zapaliti. Valjda im je neko javio da zaustavljam vojnike i odvraćam ih od odlaska. Svojim ukućanima sam rekao da ostanu kod kuće, a ja sam otišao iskopati rov u šumi iznad kuće. Uzeo sam dvije puške i otišao u šumu, gdje sam ostao dok opasnost nije prošla. Samo je supruga znala gdje sam"

 

Više...

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta BiH

  • Objavljeno u Brcko

Javna-raspravaU skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH Komisija za obrazovanje, sport, kulturu i saradnju s vjerskim zajednicama Skupštine Brčko distrikta BiH organizovala je javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Brčko distrikta BiH. Obrazlažući izmjene i dopune ovog zakona Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta rekao je da je suštinska promjena definisanje oblasti od javnog interesa za Brčko distrikt, odnosno finansiranje projekata i programa Vlade Brčko distrikta kroz oblasti od javnog interesa.

 

Više...

I u RS-u zabrinuti zbog odlaska radne snage

  • Objavljeno u BiH

zidarradnikDirektor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj (RS) Marinko Đukić upozorio je danas da taj bh.entitet ima ozbiljan problem zbog odlaska kvalifikovane radne snage, te da je neophodno iznaći način kako da se taj negativan trend zaustavi ili bar smanji.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com