Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Četvrtak, 24 Januar 2019

U Donjem Rahiću gradit će se Centar za upravljanje otpadom

  • Objavljeno u Brcko

milNa 62. vanrednoj sjednici članovi Vlade Brčko distrikta BiH usvojili su prijedlog zaključka kojim se predlaže Skupštini Brčko distrikta BiH donošenje Odluke o prihvatanju lokacije Kladje KO Donji Rahić kao konačne lokacije za izgradnju Centra za upravljanje otpadom. Lokacija je predložena na osnovu studije „DvokutPro" Sarajevo i na osnovu Strategije za zaštitu životne sredine Brčko distrikta BiH za period 2016–2026. godina. Vlada i Skupština će, na osnovu donesenog zaključka, usvojiti mjere i olakšice i stimulaciju za stanovništvo koje živi u neposrednoj blizini lokacije budućeg Centra za upravljanje otpadom.

 

Više...

Policija Distrikta: Zbog katastrofalnog stanja mosta na Savi obustavlja se saobraćaj na...

  • Objavljeno u Brcko

10 vodostaj brcko 3 2018S obzirom da je tokom današnjeg dana Vlada Brčko distrikta BiH konstatovala da je, zbog prelaska teretnih motornih vozila, most Brčko-Gunja nesiguran za saobraćaj, u cilju zaštite i sigurnosti ljudi i materijalnih sredstava, šef Policije Brčko distrikta BiH donio je Rješenje o potpunoj obustavi saobraćaja za teretna motorna vozila i autobuse na sobraćajnicama prema i od mosta (graničnog prelaza) Brčko – Gunja.

 

Više...

Vlada Distrikta: Savski most u Brčkom se raspada

  • Objavljeno u Brcko

5 vodostaj brcko 3 2018Vlada Brčko distrikta BiH održala je 62. vanrednu sjednicu na kojoj je primila k znanju Informaciju o stanju mosta preko rijeke Save na graničnom prelazu Brčko (BiH) – Gunja (HR) sa elaboratom o utvrđivanju stanja, procjenom nosivosti i projektom sanacije opreme mosta koju je napravila „IPSA" d.o.o. iz Sarajeva.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com