Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

vodoravni baner za 007

Petak, 04 Januar 2019

Brčko: Protojerej-stavrofor Dragan Ćirković pozvao pravoslavne vjernike da prisustvuju službama bdjenja i paljenju badnjaka

  • Objavljeno u Brcko

prSrpska pravoslavna crkva priprema se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić. Brčanski arhijerejski namjesnik protojerej-stavrofor Dragan Ćirković pozvao je pravoslavne vjernike da prisustvuju službama bdjenja i paljenju badnjaka u pravoslavnim hramovima, jer se tada najavljuje Rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji događaj za hrišćanstvo.

 

Više...

Akademik Nedeljko Stanković dobitnik nagrade za životno djelo

  • Objavljeno u Brcko

nedeljkoAkademiku prof. dr. Nedeljku Stankoviću potkraj 2018. godine na Svečanoj godišnjoj skupštini Evropske akademije nauka u Beogradu uručena je nagrada za životno djelo. Nagrada je akademiku Stankoviću uručena za izniman doprinos čovječanstvu u oblasti prava, uključujući ogromna dostignuća u naučnoistraživačkoj djelatnosti, proširenja naučnih spoznaja, kao i za inovativna naučna ostvarenja i metode u primjeni.

 

Više...

Trend odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine je na vrhuncu

  • Objavljeno u BiH

od9999Trend odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine je na vrhuncu. Prema podacima zvaničnih institucija, hiljade ih na godišnjem nivou prikupljaju dokumente potrebne za dobivanje radnih dozvola u zemljama Evropske unije. Redovi ispred stranih ambasada gotovo svakodnevno su nepregledni. Najkritičnija situacija je u Unsko-sanskom kantonu. I dok deklarativno političari tvrde kako ih najviše zabrinjava ovaj problem, nikakve strategije za prevenciju odlaska mladih još uvijek nema.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com