Menu

vodoravno

InfoBrcko.com - Utorak, 05 Mart 2019

Karnevalska povorka prošetala kroz Brčko

  • Objavljeno u Brcko

maskare-3Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" Brčko distrikta danas je u suradnji s brčanskim osnovnim školama iz Bijele, Zovika, Gornje Skakave, Ulica i nekih gradskih škola, organiziralo karnevalsku zabavu, koja se svake godine održava na Pokladni utorak, dan prije početka korizme, katoličkog spomendana kojim počinje razdoblje uskrsnog posta.

 

Više...

Brčko: Anketa poslodavaca 2019.

  • Objavljeno u Brcko

an7Kako bi zaustavili odlazak mladih iz zemlje, neophodno je uskladiti sistem obrazovanja i zapošljavanja našeg grada. Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH u saradnji sa timom Omladinskog centra ″Vermont″ i ove kao i proteklih nekoliko godina sprovodi različite aktivnosti karijernog savjetovanja i aktivnog traženja posla, kako bi se zadovoljile potrebe školaraca, studenata, nezaposlenih lica i privrede Brčko distrikta BiH.

 

Više...

Održan Dan uljarica u Brčkom na temu „Uzgojem uljarica do očuvanja plodoreda"

  • Objavljeno u Brcko

ulja4U organizaciji Instituta za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP Brčko i kompanije BIMAL održan je Dan uljarica na temu „Uzgojem uljarica do očuvanja plodoreda". Ovaj događaj omogućio je da se na jednom mjestu nađe struka, predstavnici resornih institucija i poljoprivredni proizvođači, kako bi razmijenili iskustva i razgovarali o svim aspektima proizvodnje, a naročito o problemu monokulture koji je zastupljen u našoj zemlji.

 

Više...

Brčko: Organizovan prijem za mladu reprezentaciju BiH u futsalu

  • Objavljeno u Brcko

2019-03-05-Prijem kod gradonacelnika-1Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić zajedno s njegovim zamjenikom Antom Domićem, glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Seadom Šadićem i predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem danas je u Gradskoj vijećnici u Brčkom organizovao prijem za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u futsalu „U-19" i predstavnike MK „Klanac" Brčko, koji će večeras odigrati utakmicu u sali brčanske JU Ekonomske škole.

 

Više...

Srebrenica, lekcije za EU

  • Objavljeno u BiH

roberta 2Sala u Parlamentu prijestolnice EU-a je bila dupke puna i šteta što nije bilo još mjesta tokom izvođenja monologa 'Srebrenica, Lekcije za EU' autorice Roberte Biagiarelli.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com