Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

InfoBrcko.com - Ponedjeljak, 01 April 2019

Neiskorišteni vodovodni kapaciteti u Distriktu

  • Objavljeno u Brcko

vo888U Brčko distriktu već desetak godina najveći broj potrošača se vodom snadbijeva iz ovdašnje Fabrike vode koja radi sa tek jednom trećinom projektovanih kapaciteta dok u isto to vrijeme više naselja nije priključeno na vodovodnu mrežu. Apsurdna je situacija da mjesna zajednica Grbavica koja je najbliža Fabrici vode još uvijek nije priključena na ovaj vodovodni sistem, a slična situacija je i u naseljima Ražljevo i Trnjaci u istočnom dijelu Distrikta kao i u dijelovima prigradskih naselja Stari rasadnik i Brod.

 

Više...

Republika Srpska uvodi rezervni sastav policije

  • Objavljeno u BiH

rrrsMinistar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će formiranjem rezervnog sastava policije Srpska dobiti novu sigurnosnu snagu koja će se moći koristiti, po potrebi, u slučaju vremenske nepogode, u potrazi za nestalim licima ili kontrolisanju migrantske krize.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com