Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

InfoBrcko.com - Petak, 12 April 2019

Demobilisani borci Armije RBiH Brčko: Zakon koji donosi prava borcima u FBiH da se primjeni i u Distriktu, inače ostat ćemo uskraćeni

  • Objavljeno u Brcko

Armija BiH 666Predstavnici brčanskog udruženja demobilisanih boraca Armije R BiH 1992-1995 obratili su se jučer predstavnicima lokalne izvršne i zakonodavne vlasti za pomoć u vezi federalnog Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica koji se nalazi u proceduri, a kako ne bi bili uskraćeni za neka prava.

 

Više...

Bosanske “virdžine” iz Mrtvice kod Brčkog: Da nam nije nedjelje i praznika, pocrkale bismo od rada

  • Objavljeno u Brcko

mrSestre Zarić iz sela Mrtvica kod Brčkog, Petra, Stoja, Goja, Anica i Živana, iako su već dobrano zagazile u osmu i devetu deceniju života, nikad se nisu udavale i cijeli život posvetile su roditeljima i mukotrpnom radu u zajedničkom domaćinstvu. Funkcioniraju poput nekadašnje porodične zadruge u kojoj se tačno zna ko šta radi na imanju.

 

 

Više...

Pravosudne institucije i mediji u BiH: Mogu li novinari objaviti dokumente sa oznakom tajno?

  • Objavljeno u BiH

cameraNovinari ne bi trebali objavljivati dokumente sa oznakom tajno, smatra to poznata sarajevska advokatica Vasvija Vidović, komentarišući dokumente i informacije Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), Tužilaštva BiH i drugih sigurnosnih agencija u zemlji koje se ponekad nađu u medijima, čak i onda dok traju pravosudni procesi na koje se te informacije i ti dokumenti odnose.

 

 

Više...

Kurspahić: Duhovi Karađorđeva nad Bosnom

  • Objavljeno u BiH

 ka33Bila su u prvom tromjesečju ove 2019. godine tri velika ispita spremnosti Bosne i Hercegovine za ispunjavanje preuzetih međunarodnih obaveza. Uz svu naklonost međunarodnih partnera, na sva tri ispita je – pala.

 

Više...

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH osuđen na tri mjeseca zatvora

  • Objavljeno u Sport

odbPredsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić nepravomoćno je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela krivotvorenja službenih isprava u vrijeme je dok je se nalazio na mjestu predsjednika Ženskog odbojkaškog kluba Tuzla (ranije "Jelovica"), odnosno, u periodu kada je obavljao dužnost sekretara OSFBiH.

 

 

Više...

U BiH živi 600 milionera i 92 multimilionera!

  • Objavljeno u BiH

novac4 fenaGrađani BiH prošle godine na štednju SU položili još jednu milijardu KM (511,3 milijuna eura), pa njihovi ukupni depoziti na računima banaka sada iznose 12,3 milijarde KM (6,28 milijardi eura). Oko 600 milijunaša registrirano je u zemlji, od čega 92 multimilijunaša. Jaz između bogatih i siromašnih sve je veći.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com