Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Utorak, 30 April 2019

Još jedna teška godina sjećanja na stradale civile na savskom mostu u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

most brcko 2019Udruženja porodica nestalih, nasilno odvedenih i ubijenih Bošnjaka i Hrvata, te Udruga zatočenih logoraša Brčko danas su okupljanjem i šetnjom mostom na Savi podsjetili na stradanje preko stotinu nedužnih civila koji su prilikom prelaska mosta 30.4. 1992. god. ubijeni prilikom dizanja mosta u zrak kada je zvanično i počeo rat u Brčkom.

 

 

Više...

Hoće li načelnici u BiH slijediti primjer Hrvatske i mladima kupovati kuće?

  • Objavljeno u BiH

kucaOsim BiH, gdje su pokazatelji porazni, najveći problem s iseljavanjem ima Republika Hrvatska, piše Večernji list BiH. Svjesni situacije u kojoj su se našli te činjenice da već moraju uvoziti radnu snagu, u ovoj zemlji već neko vrijeme rade na donošenju mjera koje bi trebale zadržati mlade obitelji. Osim poticajne demografske politike koju provodi sama država, lokalne sredine pokušavaju same iznaći način za oživljavanje.

 

Više...

Kako se Bosanac osjeća dan poslije 1. maja (VIDEO)

  • Objavljeno u BiH

mirzaDok se 1. maj, Međunarodni praznik rada, širom svijeta obilježava radničkim protestima, stanovnici Bosne i Hercegovine, kao po pravilu odluče se za opušteniju verziju i organiziranje izleta. Janje na ražnju česta je slika, a roštilj nezaobilazan dio prvomajske svakodnevice.

 

Više...

Javni poziv za učešće u projektu “Razvoj pčelarstva Brčko distrikta BiH”

  • Objavljeno u Brcko

Radovi u pcelinjakuPčelarski centar Brčko, u okviru projekta “RAZVOJ PČELARSTVA BRČKO DISTRIKTA BIH” koji finansira Farma II (USAID/Sweden), raspisuje javni poziv za dodjelu grantova u pčelarstvu koji je namjenjen osobama mlađim od 40 godina, sa akcentom na žensku populaciju, kao i onima koji trenutno imaju manji broj košnica, a žele da povećaju broj društava da bi ostvarili podsticaj u poljopriverdi i uozbiljili svoje pčelarstvo.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com