Menu

01BF1A29 A937 45A6 AA9B 7665236CB7EA

InfoBrcko.com - Petak, 05 April 2019

Bosna i Hercegovina - Zemlja koja voli smeće

  • Objavljeno u BiH

smecNa samom ulazu u mostarsku poslovnu zonu, dakle, pored velikih kompanija, tržnih centara, salona automobila i ceste, nalazi se ogromno polje prekriveni plastičnim kesama zakačenim na kratko rastinje. Ovo je južni ulaz u grad. Slična situacija je i na sjevernom ulazu. Slično zagađanje se nastavlja i dalje prema Neretvi čije su obale također zatrpane smećem.

 

 

Više...

Prijedlog Vlade FBiH: Za 20.000 boraca u prosjeku po 200 KM

  • Objavljeno u BiH

voj8Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj sjednici u Mostaru, prihvatila izvještaj Radne grupe za usaglašavanje Prijedloga zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica, koju je osnovala 13. marta 2019. godine, a na temelju zaključka Predstavničkog doma Parlamenta FBiH od 28. februara 2019. godine.

 

 

Više...

Svjetski dan zdravlja: Na Trgu mladih u Brčkom besplatno mjerenje krvnog pritiska, testiranje na HIV i hepatitis C...

  • Objavljeno u Brcko

mjerenje pritiskaPododjeljenje za javno zdravstvo JZU „Zdravstveni centar Brčko“ – Udruženje zdravstvenih tehničara „Medicinar“ i Udruženje doktora porodične medicine, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja – 7. april, organizuje besplatno mjerenje krvnog pritiska, mjerenje šećera u krvi i anonimno testiranje na HIV i hepatitis C.

 

Više...

Brčko: Pokretni mamograf stiže sljedeće sedmice

  • Objavljeno u Brcko

mamografija naslovČlanice Udruženja “Brčansko srce” će, u saradnji sa Udruženjem „Think Pink – Zajedno smo jedno“, realizovati projekat „Dani zdravlja“ u sklopu kojeg, u utorak 09.4.2019. godine u 11 časova, dolazi pokretni mamograf.

 

 

Više...

BiH šalje vojsku na granicu sa Srbijom?

  • Objavljeno u BiH

migranti 1Vijeće ministara Bosne i Hercegovine zatražit će od Predsjedništva ove zemlje angažiranje Oružanih snaga te raspoređivanje više policajaca kako bi se zaštitila istočna granica ove zemlje prema Srbiji zbog povećanog migrantskoga vala, objavljeno je u četvrtak.

 

Više...

Prije 40 godina KK "Bosna" je postala prvak Evrope (VIDEO)

  • Objavljeno u Sport

KK BOPrije tačno 40 godina, 5. aprila 1979. godine, ispisana je najsjajnija stranica sarajevskog sporta, sjajnija i od Zimskih olimpijskih igara koje su se održale pet godina kasnije. Ono što niko nije mogao ni sanjati da će biti moguće je ostvareno - Košarkaški klub Bosna je u Grenobleu postao prvak Evrope.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com