Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Subota, 17 Oktobar 2020

Očekujemo najbolji izborni rezultat SP od njenog osnivanja

 

Nosilac liste Socijalističke partije (SP) za poslanike u Skupštini Brčko distrikta Zoran Kokanović očekuje da na narednim lokalnim izborima ova partija ostvati najbolji rezultat od svog osnivanja, uz ocjenu da je narod prepoznao SP kao partiju promjena, mladih i iskusnih ljudi.

Kokanović je danas rekao novinarima da SP ima sve više članova i dodao da će socijalisti voditi fer i korektnu kampanju.

On je naveo da se Brčko mora otvoriti za dolazak stranih i domaćih investicija.

"Sigurno ćemo raditi na tome da se napravi bolji ambijent i da sljedeći budžeti budu ekonomski, a ne socijalni", poručio je Kokanović.

Opštinski odbor Socijalističke partije Brčko, nakon što je predizbornu kampanju započeo juče onlajn putem, ozvaničio ju je i danas lijepljenjem 101. plakata na Trgu mladih u tom gradu.

Više...

Dan kad je rođen najbolji bh. pjesnik

  • Objavljeno u BiH

mak CopyVelika anketa Stava, u kojoj je učestvovalo 36 pisaca i doktora književnosti, nesumnjivo je pokazala da su Mehmedalija Mak Dizdar, Skender Kulenović i Musa Ćazim Ćatić najpriznatija imena bošnjačkog pjesništva.

 

Više...

51-godišnjakinja će roditi svoju unuku umjesto neplodne kćeri

majka kcerkaBreana (29) i njen suprug Aron Lokvud (28) su godinama pokušavali postati roditelji. Par se vjenčao 2016. godine, a veza je odoljela svim izazovima. Breana je oduvijek znala da želi biti majka. Nadali su se putovanjima tokom prve godine braka prije nego što su osnuju porodicu. Ti su planovi stavljeni na čekanje kad se Breanin djed razbolio, jer je toliko željela da on upozna svog praunuka prije nego što umre.

Više...

Veliko otkriće kod Visokog: Pronađena vila stara 1.500 godina

  • Objavljeno u BiH

visokoU mjestu Svibe u Gornjem Moštru kod Visokog prilikom nastavka arheoloških istraživanja koji su počeli krajem oktobra otkriveni su zidovi vile, poljoprivrednog gazdinstva, stari oko 1.500 godina što predstavlja veliko bogatstvo ovog kraja i istorije Visokog, ali i cijele BiH.

Više...

Policija Brčko: Europski Dan borbe protiv trgovine ljudima

  • Objavljeno u Brcko

ljudski zivot nema cenu ali trgovina ljudima je nasa realnost 696x315Imajući u vidu da je Europska komisija 2007. godine 18. listopad proglasila Europskim danom borbe protiv trgovine ljudima, Međunarodna organizacija za migracije između ostalog raspolaže podacima koji pokazuju da su veliki broj žrtava trgovine ljudima djeca, dok jedan broj identificiranih žrtava trgovine ljudima potiče iz Bosne i Hercegovine.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com