Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Četvrtak, 08 Oktobar 2020

Leonardo DiCaprio citirao Fadila Novalića

  • Objavljeno u BiH

leonardo dicaprioGlobalnom apelu za spas rijeka upućenom premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću danas se opet pridružio i poznati glumac Leonardo Di Caprio na Instagram i FB profilu sa preko 50 miliona pratilaca i to povodom nedavne izjave premijera Novalića da podržava borbu za rijeke i da je protiv gradnje MHE, saopšteno je iz Fondacije Atelje za društvene promjene – ACT.

Više...

U BiH izrečena prva maksimalna presuda za prosjačenje

  • Objavljeno u BiH

pro5Prema podacima UNICEF-a blizu 2.000 djece u Bosni i Hercegovini konstantno se nalazi na ulici i prosjači. Djeca se u našoj zemlji svakodnevno radno eksploatišu. Međutim, došlo je vrijeme da se kazne odgovorni, a Tuzlanski kanton je u tome prvi. Naime, Kantonalni sud osudio je suprižnike Almira i Šeherzadu Ahmetović iz Tuzle na po deset godina zatvora zbog krivičnog djela trgovine ljudima. Ovo je prva maksimalna presuda za prosjačenje u BiH.

Više...

Privremena obustava saobraćaja na putu Brčko - Cerik od 12. do 17. oktobra

  • Objavljeno u Brcko

sao9Na osnovu zakonskih ovlaštenja, Policija Brčko distrikta BiH izdala je Rješenje o privremenom obustavljanju i zabrani saobraćaja za sva vozila na regionalnom putu R.460 Brčko-Cerik (od kružnog toka “FIS” do raskrsnice za Brku) u periodu od 12. 10. 2020. godine do 17. 10. 2020. godine. Privremena obustava i zabrana saobraćaja će se provoditi u vremenskom intervalu od  00:00 sati do 24:00 sati zbog radova na “Rehabilitaciji regionalnog puta R.460 od kružnog toka “FIS” do raskrsnice za Brku”.

Više...

Odbojkaši Jedinstva igraju protiv Bosne u četvrtfinalu Kup-a

  • Objavljeno u Sport

 

Večeras u 18 sati u dvorani brčanske Gimnazije igraju četvrtfinalnu utakmicu MOK Jedinstvo Brčko i OK Bosna Sarajevo. Utakmica će početi u 18 sati.

Prije ove utakmice u Brčkom je Jedinstvo odigralo utakmicu redovnog kola Premijer odbojkaške lige za muškarce sa OK Maglić iz Foče i očekivano pobijedilo 3 : 0 po setovima: 25 : 7, 25 : 8 i 25 : 14. Ekipa je osvježila svoje redove sa iskusnim internacionalcem Sinišom Kisić koji se i beogradskog Partizana vratio u svoj matični klub Jedinstvo, a tu su i kvalitetna druga pojačanja. Ekipa je igrala u sastavu: Kisić, Ganilović, Andonov, Ćuk, Kurtić, Mirković, Lopatić, Ignjatović, Mitrović, Jocić, Zenović i Balić. Treneri Edin Baković i Miloš Marković.

Izvor: Radio Brčko

Više...

Povodom “Međunarodne nedjelje djeteta”, djeca i predstavnici vlasti zamijenili uloge

  • Objavljeno u Brcko

 

Povodom “Međunarodne nedelje djeteta”, u Gradskoj vijećnici je danas održan sastanak na kojem su djeca imala priliku postavljati pitanja gradonačelniku Siniši Miliću, zamjeniku gradonačelnika Anti Domiću i šefu Odjeljenja za obrazovanje Senadu Osmanoviću.

Pitanja su se odnosila na izgradnju sportskih sala, vrtića, ali i na epidemiju korona virusa.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je danas povodom Nedelje djeteta da je manjak kapaciteta u vrtićima veliki problem u distriktu, te da će taj problem biti ublažen kada počne da radi novo obdanište u naselju Ilićka.

Milić je istakao da je uređenje tog obdaništa pri kraju i da bi najkasnije za mjesec dana svi građevinski radovi i opremanje objekta trebali biti završeni.

On je rekao da prvi cilj svih aktivnosti u ditriktu treba da bude stvaranje uslova za normalno odrastanje i život djece i njihovih porodica.
Lamija Ravkić, učenica trećeg razreda Područnog odjeljenja Devete osnovne škole u Rašljanima, rekla je da je gradonačelnika pitala kada će biti završena školska sala i kada više neće biti virusa korona, dok je Lorena Pavić, učenica petog razreda Područnog odjeljenja Desete Osnovne škole u Gornjoj Skakavi pitala zamjenika gradonačelnika šta je to virus korona.

Dunja Semizović iz obdaništa “Naša djeca” rekla je gradonačelniku da ima mnogo drugara koji žele da idu u vrtić, ali da to nisu u mogućnosti, i da je dobila obećanje od njega da će novi vrtić uskoro biti završen.

Mališanima su nakon sastanka uručeni i prigodni pokloni.

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com