Menu

InfoBrcko.com - Ponedjeljak, 10 Avgust 2020

Za dva dana se očekuje meteorska kiša

meteorska kisaHrvatski astronomski savez izvijestio je u ponedjeljak kako će se prema prognozama ovogodišnji maksimum aktivnosti meteorskog roja Perzeidi dogoditi u noći s 12. na 13. august, a predviđa se da će prosječna aktivnost biti oko 100 meteora na sat.

 

 

Više...

Epidemiološka situacija u Distriktu složena

  • Objavljeno u Brcko

2020 08 10 Press Akif Pezerovic i Mirjana KuzmanovicŠef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Akif Pezerović i šefica Higijensko-epidemiološke službe Pododjeljenja za javno zdravstvo dr. Mirjana Kuzmanović danas su u Gradskoj vijećnici održali konferenciju za novinare o trenutnom stanju pandemije COVID-19 na području Distrikta i naglasili da je epidemiološka situacija u Distriktu složena.

Više...

Svakog dana u BiH 266 ljudi dobije otkaz!

  • Objavljeno u BiH

ot6U periodu od 19. marta do 20. jula u Republici Srpskoj bez posla je ostalo ukupno 9.028 osoba, dok je u istom istom periodu u FBiH bez posla ostalo preko 23 000 radnika, ppodaci su entitetskih zavoda za zapošljavanje.

 

 

Više...

Kako da saznate da li je vaš telefon džepni špijun

mmm9Neke aplikacije se uključuju i bez vašeg odobrenja, pa tako vaši mobilni telefoni lako postaju džepni špijuni. Dozvole koje aplikacije prilikom instalacije na telefon traže, da bi mogle da koriste mikrofon ili kameru, već su vam odavno poznate.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com