Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Utorak, 04 Oktobar 2022

ČESTITKA GRADONAČELNIKA I ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELjA

  • Objavljeno u Brcko

 

Dragi naši učitelji i učiteljice, nastavnici i nastavnice, profesori i profesorice,
Svima vama upućujemo iskrene čestitke povodom 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja.
Ovaj zahtjevni posao koji vi radite je misija znanja, plemenitosti i dobrote koje prenosite na mladost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Pored porodice vi ste najvažnija karika u kreiranju budućnosti učenika kojima s puno razumijevanja, stručnosti i čovjekoljublja prenosite neophodna znanja i vještine kako bi oni stekli vrijedna iskustva i izgradili zdrave temelje za sigurnu i sretnu budućnost.

Zahtjevi koji se u ovom vremenu tehnoloških inovacija postavljaju pred prosvjetne radnike su veliki i potrebno je puno entuzijazma i ljubavi za taj rad, kako bi što uspješnije obavljali svoj plemenit i nadasve odgovoran poziv.

Uz iskrenu zahvalnost na vašem doprinosu odgoju i obrazovanju dosadašnjih, ali i budućih generacija mladih ljudi, još jednom vam čestitamo 5. oktobar – Svjetski dan učitelja uz očekivanje da i dalje ulažete trud i znanje u mlade naraštaje za kvalitetnu budućnost svih nas.

 

Zamjenik gradonačelnika                       Gradonačelnik

dr. Anto Domić                                         Esed Kadrić

Više...

Hitna sjednica Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine o ukidanju akciza na gorivo i PDV-u

  • Objavljeno u BiH

 

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebalo bi danas na hitnoj sjednici da razmatra Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost (PDV) i Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama.

 

Predstavnički dom i Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine ranije su usvojili ova dva zakona, ali u različitim tekstovima, pa je bilo potrebno usaglasiti ih između dva doma.

 

Predstavnički dom je, još u martu ove godine, usvojio Prijedlog izmjena Zakona o akcizama prema kojima bi gorivo u Bosni i Hercegovini bilo jeftinije do pola KM na period od šest mjeseci, uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

 

Nakon toga, Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je isti zakon, ali s rokom važenja 30 dana. Zbog toga je bilo neophodno usaglasiti tekst predloženog zakona između dva doma, a Komisija za usaglašavanje usaglasila ga je na način da akcize na gorivo budu ukinute na period od šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

 

Kada je riječ o Zakonu o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, radi se o uvođenju nulte stope PDV-a na osnovne životne namirnice, hranu i opremu za djecu, sjemenski i sadni materijal, te od 22 posto na luksuznu robu.

 

 

Izvor: BHRT

Više...

OBAVJEŠTENJE o planiranim radovima za dan 05.10. 2022 godine

  • Objavljeno u Brcko

 

U cilju provođenja redovne godišnje revizije i održavanja, te podizanja na viši nivo pogonske
spremnosti, dana 05.10.2022. godine, (srijeda), u vremenu od 08:00 - 16:00 h planiran je godišnji remont ČTS 35/10 kV Gornji Rahić.

Bez snabdijevanja električnom energijom će ostati slijedeća naselja:  MZ Gornji Rahić, MZ Ograđenovac, Hukelji, Okrajci, MZ Štrepci, MZ Palanka, Bunarić Peškiri, MZ Bukvik dio, Vujčići, Džigure, MZ Ćoseti, MZ Čande, MZ Gornji Zovik, MZ Donji Zovik, MZ Šatorovići, Krnjića Brdo, Repino Brdo, Prutače, MZ Maoča, Gornja Maoča i MZ Islamovac.  Bez napona će biti i DV 35 kV Čelić sa kojega se u nekim situacijama napajaju kupci Elektrodistribucije Tuzla.

 

Za više informacija pozvati 0800 505 07.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com