Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Petak, 02 Decembar 2022

Za vikend oblačno vrijeme s kišom u BiH

 

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Temperatura zraka većinom između jedan i sedam stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od sedam do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko pet stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) u subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme.

Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne.

Vjetar slab jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje od šest do devet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje od deset do 14 stepeni. U nedjelju također oblačno vrijeme sa kišom.

U Bosni većinom slabije padavine. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu od sedam do deset, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 13 stepeni.

 

Izvor: Tuzlanski.ba

Više...

JP “Putevi Brčko”: Za zimsko održavanje saobraćajnica i parkinga planirano milion i 300 hiljada KM

  • Objavljeno u Brcko

 

U iščekivanju prvih sniježnih padavina ove zime, te niskih temperatura koje mogu dovesti do poledice, JP “Putevi Brčko” su još prije početka zvanične zimske sezone koja je počela 1. novembra potpisali ugovore sa svim izvođačima koji će obavljati ove usluge do kraja marta naredne godine.

 

JP “Putevi Brčko” su za usluge zimskog održavanja saobraćajnica na području Brčko distrikta ove godine planirali sredstva u iznosu od milion i trista hiljada KM.

 

„Navedeni iznos je veći za oko 300 hiljada KM u odnosu na prošlu godinu jer je u međuvremenu došlo do drastičnog povećanja cijena nafte i naftnih derivata tako da smo morali izdvojiti dodatna sredstva za ove usluge kako nam izvođači radova ne bi odustali od potpisanih ugovora“, istakao je Jasmin Mešić, zamjenik direktora za održavanja putne mreže u ovom preduzeću.

 

Mešić je pojasnio da su izvršene sve pripreme i obilazak svih izvođača ovih usluga kako bi se utvrdilo da li posjeduju dovoljan broj kamiona, ljudstva i dovoljne količine posipnog materijala kako bi mogli odgovoriti potrebi da u slučaju intezivnijih sniježnih padavina u pogon stave sve svoje resurse.

 

Zimsko održavanje u Brčko distriktu podrazumijeva čišćenje saobraćajnica u gradu i seoskim područjima, održavanje svih regionalnih, magistralnih puteva i obilaznice, te svih parking mjesta u gradu.

 

Izvor: Radio Brčko

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com