Menu

IMG 1908

007 gif 40 black friday

Utorak, 03 Maj 2022

Čestitka gradonačelnika i dogradonačelnika povodom Svjetskog dana slobode medija

  • Objavljeno u Brcko

 

Povodom Svjetskog dana slobode medija čestitku su uputili gradonačelnik i dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Anto Domić, u kojoj se navodi:

 

Danas kada slavimo 3. maj Svjetski dan slobode medija još jednom trebamo ukazati na važnost zaštite medijskih sloboda i borbe protiv svih oblika pritiska i utjecaja na medije i medijske radnike.

 

Sloboda medija temelj je demokratskih društava, koja mogu napredovati samo ako građani imaju pristup pouzdanim informacijama i mogu donositi odluke utemeljene na istinitim i točnim informacijama. Sloboda medija znači sigurnost za sve.

 

Sloboda medija temeljna je vrijednost Europske unije i ona se zajedno sa slobodom govora treba uvijek i na svakom mjestu širiti i štititi. To je svima u interesu.

 

Vrijeme pandemije i stanje nepogode je pokazalo koliko je važna uloga novinara, posebno u kriznim situacijama. Zato je nužno da bude zaštićen njihov integritet dok ispunjavaju svoju javnu misiju u rizičnim uvjetima.

 

Kao gradonačelnik Brčko distrikta BiH apeliram na slobodu medija, bez pritisaka i cenzure, ali isto tako i na odgovornost za javno objavljene tekstove.

 

Osim istinitog, profesionalnog, pravovremenog i objektivnog informiranje javnosti daju značajan doprinos u radu Vlade Brčko distrikta BiH. Hvala medijima koji upravo na ovakav način izvješćuju i time potpomažu naš rad, a suradnju ćemo, siguran sam, nastaviti i u budućnosti.

 

Svim novinarima, urednicima i ostalim medijskim radnicima te udrugama novinara čestitam 3. maj – Svjetski dan slobode medija.

 

S poštovanjem!

 

 

DOGRADONAČELNIK                           GRADONAČELNIK

Anto Domić                                              Esed Kadrić

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com