Menu

Osmanović: Uskoro 119 nastavnika početi će sa radom u brčanskim školama Istaknuto

Senad Osmanovic aug 2017 infoŠef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović najavio je da će nakon objavljenog konkursa u augustu 119 nastavnika uskoro početi sa radom u brčanskom obrazovanju.

 

"Na konkursu objavljenog u augustu za 119 pozicija prijavilo se preko 1000 kandidata. Na naodređeno vrijeme primit će se 36 kandidata, a na određeno 83 kandidata. Oko 50% posla u vezi intervjuisanja kandidata već je okončano. Najviše interesa pokazano je za razrednu nastavu i pozicije stručnih saradnika, tj. pedagoge i psihologe", kazao je Osmanović.

 

Podsjećamo, konkurs je raspisan početkom augusta, a prema riječima Osmanovića nakon duži niz godina ovogodišnja školska godina počela je kako treba.

 

"Konkursi su raspisani, prijevoz učenika je riješen, grijanje je riješeno potpisanim okvirnim sporazumom. Možemo slobodno reći da je nakon duži niz godina ovogodišnja školska godina počela kako treba", kazao je Osmanović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com