Menu

Bosanac osumnjičen za brutalno ubistvo Italijana u ljetovalištu Tor San Loren Istaknuto

itaBosanac Senahid Sejdović (37) i Marokanac Ahmed es Sahhal (37) osumnjičeni su za ubistvo italijanskog državljanina Alde Micielija (62) u ljetovalištu Tor San Lorenzo u gradu Ardea.


Ubistvo se dogodilo u noći između 6. i 7. novembra. Micieli je pronađen na klupi s teškim povredama i prebačen je u bolnicu. Utvrđeno je da je brutalno pretučen i opljačkan. Motiv je navodno bila ljubomora jer je Italijan navodno izlazio s bivšom Ahmedovom djevojkom.

 

Kako piše RomaToday, Es Sahhal je bio agresivan, posesivan i često je tukao bivšu djevojku, zbog čega ga je prijavila policiji. Nakon što je saznao da ima partnera, počeo ju je ponovo uznemiravati i slati joj glasovne poruke satima prije ubistva. Prema navodima drugih italijanskih medija, Micieli je čuvao djevojku koju je bilo strah kretati se zbog nasilnog bivšeg momka.

 

Policija ih je identifikovala uz pomoć kamera s obližnje bolnice na kojima se vidi kako hodaju u krvavoj odjeći. I Sejdović i Es Sahhal su od ranije poznati policiji.


Njih dvojica su sačekali da Micieli ostane sam i napali su ga iz zasjede. Pronađen je nekoliko sati kasnije na samrti. Uprkos reanimaciji, nije preživio.

 

Es Sahhala i Sejedovića se tereti za ubistvo s predumišljajem i teško razbojništvo.

 

/klix/

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com