Menu

Lukač: Prisluškivanje predsjednika RS nije dobar potez Istaknuto

lukacMinistar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da prisluškivanje predsjednika RS Milorada Dodika, u najmanju ruku, nije dobar potez.


"Prisluškivati predsjednika RS, u najmanju ruku, mislim da nije dobar potez, ni način kako dokazati nekakve optužbe koje svakodnevno čujemo na račun predsjednika, ali i vidimo da svih ovih godina nije bilo materijalizacije tih optužbi, ni konkretnog sudskog postupka", rekao je Lukač.

 

On je podsjetio da je Sud BiH i zvanično saopštio da je u određenom vremenskom periodu prisluškivao predsjednika RS.

 

"Oni kažu, u skladu sa zakonom. Svakako da, u skladu sa zakonom, svako može i da se prisluškuje, ako za to ima potrebe, ali neko je Sudu morao da obrazloži zbog čega je konkretno predsjednik RS stavljen pod određene mjere, u ovom slučaju prisluškivanje", rekao je Lukač novinarima u Bijeljini, gdje je danas svečano otvorio novi objekat Policijske stanice.

 

Lukač je dodao da, u svakom slučaju, postoje mnogi drugi načini da se dokaže nečija eventualna krivica.

 

Sud BiH saopštio je jučer da je u krivičnom predmetu protiv Slobodana Pavlovića i drugih zbog krivičnog djela pranje novca i zloupotreba položaja i ovlaštenja izdao naredbu za primjenu posebnih istražnih radnji, nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija prema određenom broju lica, uključujući i predsjednika RS Milorada Dodika.

 

/agencije/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com