Menu

Saopćenje Izetbegovićevog kabineta: Srbijanski mediji plasirali su lažnu vijest Istaknuto

Bakirr51Nakon brojnih reakcija na intervju člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Deutsche Welle, stiglo je saopćenje iz Kabitena Bakira Izetbegovića u kojem se navodi da je srbijanska novinska agencija Tanjug plasirala lažnu vijest o tome da je Izetbegović poručio da će BiH priznati Kosovo.


"Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave", navodi se u saopćenju.

 

Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija.

 

Napominju da je uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se lako uvjeriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti.

 

"Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu", zaključuju u saopćenju.

 

 

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com